Connect with us

technokrata

Jön a Google telekocsi: reszkethet az Uber?

wazecarppol2

Garázs

Jön a Google telekocsi: reszkethet az Uber?

Bemutatták a Waze Carpoolt.

A Google 2013-ban vásárolta fel a Waze-t, a közösségi navigációs alkalmazás pedig azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvend, szerte a világon. Mivel a szolgáltatás a közösségre épül, ezért a Google-nél most úgy gondolták, hogy a hagyományos navigációnál egy fokkal feljebb lépnek és bemutatták a Waze Carpoolt, amely egy telekocsi szolgáltatásnak tekinthető.

wazecarpool

A cél az, hogy a hasonló útvonalakon közlekedőket egyetlen járműbe tereljék, így lecsökkenhet az autók száma az utakon, ami pedig kevesebb dugót eredményez. Az egyelőre Kaliforniában élesedő Waze Carpoolhoz elkészítették a Waze Rider-t is, az utasok ezzel foglalhatnak autót magukhoz a reggeli ingázásra.

Talán nem lövünk nagyon mellé, ha azt mondjuk, hogy amennyiben a tesztidőszak sikerrel zárul, úgy 1-2 éven belül akár hozzánk is elérhet a szolgáltatás. Ami azonban még ennél is fontosabb, hogy a Google már javában fejleszti a saját önvezető rendszerét, így később akár az önvezető autókkal is összekapcsolhatná a Waze Carpoolt, azaz az utazásokhoz már sofőrre sem lenne szükség.

wazecarppol2

Hasonló fejlesztésben látja a jövőt az Apple is, a vállalat nemrég fektetett 1 milliárd dollárt a kínai Uber-nek is nevezett Didi Chuxingba.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd