Connect with us

technokrata

Hamarosan elárasztják Amerikát az önvezető autók

chryslerpacifica

Garázs

Hamarosan elárasztják Amerikát az önvezető autók

Összefog a Chrysler és a Google.

Ugyan a Google már nem új szereplő az önvezető autók piacán, az elmúlt hét évben a kaliforniai gyártó nem jelentkezett egy kész, átlagos járműre hasonlító típussal. Ez annak  fényében azért nem meglepő, hogy már több ízben is elmondták, hogy nem kívánnak saját modellt piacra dobni. A tesztelések során azonban egyre égetőbb szükség lett egy olyan, minden ízében hagyományos autóra, amikkel mi, átlagfelhasználók is közlekedünk.

chryslerpacifica

Így jött a képbe a Fiat Chrysler, a két gyártó ugyanis most megállapodott, hogy a Google számára 1000 darab, egyedileg átalakított Chrysler Pacifica hibrid egyterűt készítenek. A michigani gyárban készülő autókat elsőként a Google saját tesztpályáján próbálják majd ki, később pedig Austin, Kirkland, Phoenix és Mountain View útjain köröznek majd a gépjárművek.

Ez amellett, hogy jelentős reklám, technológiai szempontból is jól jön Chryslernek, hiszen óriási technológiai tapasztalatot szerezhetnek az önvezető autók területén, ezzel pedig megelőzhetik a konkurenseiket.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek