Connect with us

technokrata

Ebben a Teslában biztosan tiszta a levegő

TELSA

Garázs

Ebben a Teslában biztosan tiszta a levegő

Brutálisan hatékony a Tesla Model X szűrőrendszere.

A Tesla a Model X bemutatásakor leplezte le a “Biofegyver Hatástalanító Rendszer”-ét. Hiába a jól hangzó név, azért nem elsősorban a vegyi támadások túléléséhez szánja az újdonságot a gyártó, sokkal inkább az átlagfelhasználók életét könnyítenék meg.

TELSA

Az autóba szerelt szűrők ugyanis képesek a legtöbb finompor, gáz-halmazállapotú szennyezőanyagok , valamint baktériumok, vírusok, pollenek és gombaspórák kiszűrésére. Ezzel elsősorban a nagyvárosok lakói járnak jól, különösképp Kínában, ahol gyakorlatilag az összes nagyvárosban meghaladja az egészségügyi határértéket a légszennyezés mértéke.

tesla1

Persze már a bemutató után elkezdték támadni a rendszert, mivel sokak szerint a Tesla egyszerűen túlzásba esett és az autó mégsem tudja kiszűrni a levegőben lévő szennyeződéseket. Elon Musknak és csapatának több sem kellett és egy igen alapos tesztnek vetették alá a Model X-et. Fogtak egy hatalmas buborékot, amiben a levegő károsanyag tartalma az EPA által engedélyezett szint 83-szorosa volt.

Tesla-3

 

Az autó megdöbbentő munkát végzett, hiszen két perccel azután, hogy a speciális üzemmódot bekapcsolták, úgy a köbméterenként 1,000 mikrogrammnyi károsanyag gyakorlatilag kimutathatatlan mennyiségűre csökkent az utastérben. A Tesla tehát bebizonyította, hogy a Biofegyver Hatástalanító Rendszer nem pusztán egy marketingtrükk, hanem tényleg működik. Persze a cég sietve hozzátette, hogy természetesen itt nem állnak meg a kutatások, vagyis folytatják a szűrők továbbfejlesztését, hogy a jövőben még több károsanyagot tudjanak távol tartani az utastértől.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek