Connect with us

technokrata

Ebben a Teslában biztosan tiszta a levegő

TELSA

Garázs

Ebben a Teslában biztosan tiszta a levegő

Brutálisan hatékony a Tesla Model X szűrőrendszere.

A Tesla a Model X bemutatásakor leplezte le a “Biofegyver Hatástalanító Rendszer”-ét. Hiába a jól hangzó név, azért nem elsősorban a vegyi támadások túléléséhez szánja az újdonságot a gyártó, sokkal inkább az átlagfelhasználók életét könnyítenék meg.

TELSA

Az autóba szerelt szűrők ugyanis képesek a legtöbb finompor, gáz-halmazállapotú szennyezőanyagok , valamint baktériumok, vírusok, pollenek és gombaspórák kiszűrésére. Ezzel elsősorban a nagyvárosok lakói járnak jól, különösképp Kínában, ahol gyakorlatilag az összes nagyvárosban meghaladja az egészségügyi határértéket a légszennyezés mértéke.

tesla1

Persze már a bemutató után elkezdték támadni a rendszert, mivel sokak szerint a Tesla egyszerűen túlzásba esett és az autó mégsem tudja kiszűrni a levegőben lévő szennyeződéseket. Elon Musknak és csapatának több sem kellett és egy igen alapos tesztnek vetették alá a Model X-et. Fogtak egy hatalmas buborékot, amiben a levegő károsanyag tartalma az EPA által engedélyezett szint 83-szorosa volt.

Tesla-3

 

Az autó megdöbbentő munkát végzett, hiszen két perccel azután, hogy a speciális üzemmódot bekapcsolták, úgy a köbméterenként 1,000 mikrogrammnyi károsanyag gyakorlatilag kimutathatatlan mennyiségűre csökkent az utastérben. A Tesla tehát bebizonyította, hogy a Biofegyver Hatástalanító Rendszer nem pusztán egy marketingtrükk, hanem tényleg működik. Persze a cég sietve hozzátette, hogy természetesen itt nem állnak meg a kutatások, vagyis folytatják a szűrők továbbfejlesztését, hogy a jövőben még több károsanyagot tudjanak távol tartani az utastértől.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd