Connect with us

technokrata

Nagyon megszívhatja, aki Uberezik Magyarországon

Shanghai, China. February 13th 2014. Driver images for UBER marketing content.

Garázs

Nagyon megszívhatja, aki Uberezik Magyarországon

Legrosszabb esetben három évre is elvehetik az Uber sofőrök rendszámát.

Egy új rendelet értelmében rndkívül súlyosan büntethetik azt, akit engedély nélküli személyszállításon kapnak. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy ilyen eset után 8 büntetőpontot kap a sofőr. Így elég csak két alkalommal elkapni egy uberest, hogy összejöjjön a fél éves jogosítvány elkobzáshoz szükséges 16 büntetőpont.

Uber-stoc

Sőt, ennél is komolyabb, hogy akit a büntetés lejárta után újra elkapnak, annak három évre elveszik a rendszámát. A rendelet arról is szól, hogy az illegális személyszállítást lehetővé tevő oldalakat és alkalmazásokat (ugyebár ezek közé tartozik az Uber is) bármikor egy évre blokkolhatják, ezzel ellehetetlenítve a működésüket.

Mindezt maga  Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára jelentette be egy mai sajtótájékoztatón. Ugyan a rendelet már készen van, ezt még az országgyűlésnek el kell fogadnia. Ha minden a tervek szerint halad, ez valószínűleg már a jövő héten megtörténhet, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy hamarosan vége az itthoni Ubernek.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák