Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagyon megszívhatja, aki Uberezik Magyarországon

Garázs

Nagyon megszívhatja, aki Uberezik Magyarországon

Legrosszabb esetben három évre is elvehetik az Uber sofőrök rendszámát.

Egy új rendelet értelmében rndkívül súlyosan büntethetik azt, akit engedély nélküli személyszállításon kapnak. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy ilyen eset után 8 büntetőpontot kap a sofőr. Így elég csak két alkalommal elkapni egy uberest, hogy összejöjjön a fél éves jogosítvány elkobzáshoz szükséges 16 büntetőpont.

Uber-stoc

Sőt, ennél is komolyabb, hogy akit a büntetés lejárta után újra elkapnak, annak három évre elveszik a rendszámát. A rendelet arról is szól, hogy az illegális személyszállítást lehetővé tevő oldalakat és alkalmazásokat (ugyebár ezek közé tartozik az Uber is) bármikor egy évre blokkolhatják, ezzel ellehetetlenítve a működésüket.

Mindezt maga  Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára jelentette be egy mai sajtótájékoztatón. Ugyan a rendelet már készen van, ezt még az országgyűlésnek el kell fogadnia. Ha minden a tervek szerint halad, ez valószínűleg már a jövő héten megtörténhet, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy hamarosan vége az itthoni Ubernek.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés