Connect with us

technokrata

Most megnézheted a legújabb Teslát!

Garázs

Most megnézheted a legújabb Teslát!

Frissült a gyártó csúcsmodellje, a Model S.

Röviddel azután, hogy a Tesla bemutatta az “olcsó” autójának számító Model 3 prototípusát, az amerikai vállalat a zászlóshajóra is fordított időt. Így tegnap éjszaka végre hivatalosan is bemutatkozott a Model S frissített verziója. Az eredetileg 2012-ben megjelent csúcsmodell leglátványosabban az orrán változott, hiszen a fekete, a gyártó logóját tartalmazó betét eltűnt, a márkajelzést ezután a lökhárítóba építik be.

models1tesla

 

Újabb változás, hogy az autó fényszórói ezután teljesen LED-esek lesznek, egészen pontosan 14 darab, háromállású LED biztosítja majd az éjszakai megvilágítást. Hátul nem történt semmi érdekes, de a belső térben sem innováltak a mérnökök. A legnagyobb újítást az jelenti, hogy már többféle belső kivitelből is lehet választani, így négyféle kárpit és kétféle, Alcantara vagy nappa bőr borítást is kérhetünk az ülésekre. Ezeken kívül ötféle dekorbetét is díszítheti a műszerfalat, a konzervatív fától a manapság oly trendi szénszálig.

tesla2models

Ahogyan az várható volt, az új Model S mindent tud, amit most a Tesla nyújtani tud. Megjelenik a korábban bemutatott “vegyifegyver elleni védelmi mód” is, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy a jármű 99,97%-ban meg tudja tiszítani a külső levegőt a bent ülők számára. Musk a bemutató során azt állította, hogy a légtisztisztórendszer orvosi szintű és gyakorlatilag minden allergént, kórokozót képes kiszűrni az utcáról beérkező levegőből, természetesen a vegyi fegyverek károsanyagával egyetemben.

teslamodels3

A tulajdonosok nemcsak a tiszta levegőt, de a gyors töltést is élvezhetik, hiszen az új Model S töltőrendszere jelentősen gyorsabbá vált, egészen pontosan 40 amperről 48-ra nőtt a teljesítménye. Az új Model S gyártását várhatóan az elkövetkező hónapokban kezdi meg a Tesla, az első példányok pedig a nyár végén kerülhetnek a szerencsés tulajdonosaikhoz.

teslamodels4Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin