Connect with us

Ilyen gumit sem vehetsz egyhamar a kocsidra

IntelliGrip 4 small

Garázs

Ilyen gumit sem vehetsz egyhamar a kocsidra

Az Intelligrip az önvezető járműveket még biztonságosabbá teheti a járművezetők és a gyalogosok számára.

A Goodyear az IntelliGrip koncepcióabronccsal bemutatta az önvezető autók első generációjával kapcsolatos jövőképét a 2016-os Genfi Nemzetközi Autókiállításon. A Goodyear IntelliGrip fejlett érzékelő technológiával rendelkező koncepcióabroncsot úgy tervezték, hogy kompatibilis legyen az önvezető járművek vezérlőrendszerével. Mivel az önvezető járművek a többi jármű, járművezető, gyalogos és a Smart City rendszerek adataira támaszkodnak, az olyan gumiabroncsok, mint például a Goodyear IntelliGrip koncepcióabroncsa, döntő szerepet játszhatnak az információcserében.

A Világgazdasági Fórum egyik tanulmánya szerint a városok arra számítanak, hogy az önvezető járművek a következő 10 évben valósággá válnak. Ezen kívül a 2015-ös J.D. Power U.S. Tech Choice Study arra a következtetésre jutott, hogy a fogyasztók az ütközés elleni védelmet tartják a legfontosabbnak az autóipari változások közül.

IntelliGrip 1 small

„Ahogy az önvezető autóknál egyre csökken a járművezetői beavatkozás, úgy nő az abroncsok szerepe, hiszen az abroncsok jelentik az elsődleges kapcsolatot az úttal” – mondta Joseph Zekoski, a Goodyear vezető alelnöke és műszaki igazgatója. A Goodyear koncepcióabroncsai a jövőben kettős szerepet játszanak: egyrészt kreatív platformokként funkcionálnak, ahol a hagyományos gondolkodás határait lehet feszegetni, másrészt a következő generációs technológiák kísérleti környezeteként is működnek.

A fejlett érzékelő technológiának és a futófelület különleges kialakításának köszönhetően a Goodyear IntelliGrip koncepcióabroncsa érzékeli az útviszonyok többségét, beleértve az útfelszínt és az időjárási körülményeket. Az IntelliGrip alkalmazza a Goodyear aktív kopás- és keréknyomás-figyelő érzékelős rendszerére épülő továbbfejlesztett aktív kopás technológiát is, mely a gumiabroncs és a jármű állapotának felmérésére szolgál. A Goodyear speciális algoritmusokat fejlesztett ki az olyan változók figyelemmel kísérésére, mint a keréknyomás és az abroncshőmérséklet, melynek révén jobban fel lehet becsülni a gumiabroncs állapotát, ami a jármű önvezető irányítási rendszerének optimalizációját eredményezi.

IntelliGrip 4 small

Amellett, hogy érzékeli az útviszonyokat és az abroncs állapotát, a gumiabroncs a jármű központi számítógépes rendszerével is kommunikál, amely hozzájárul a jobb vezetési teljesítményhez és a magasabb biztonsághoz. Ha a gumiabroncs nedves vagy csúszós utat érzékel, az önvezető jármű hozzáigazítja a sebességét. Emellett elvárás, hogy rövidüljön a féktávolság, legyen jobb a kanyarodási reakció, illetve hogy az abroncs optimalizálja a stabilitást, és támogassa az ütközés-megelőzést is.

A Goodyear számos autógyárral működik együtt annak érdekében, hogy ezt a technológiát minél jobban a gyártók igényeihez igazítsák, és kompatibilis legyen olyan funkciókkal, mint az elektromos menetstabilizáló rendszerek, a fékvezérlő rendszerek és a futóművezérlő rendszerek.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom