Connect with us

Ezt még a Doki sem sejtette: Újra lesz DeLorean!

delorean dmc-12

Garázs

Ezt még a Doki sem sejtette: Újra lesz DeLorean!

A film tette híressé, mégis csak rövid ideig gyártották a DeLorean különleges, sirályszárnyú sportkupéját. De most eljött a feltámadás ideje!

Ki ne látta volna a híres Vissza a Jövőbe trilógiát, melyben a Doki és Marty, azaz Christopfer Lloyd és Michael J. Fox különböző korokba utazott el egy fluxuskondenzátorral felszerelt autóval. Nos, ez a bizonyos autó egy DeLorean DMC-12 volt, amelyet 1981 és 1983 között gyártottak és csupán 9 ezer példány készült el belőle. Ezek nagy része mára eltűnt az utakról, az eredeti darabok mindegyike komoly értéket képvisel. Aki régóta vágyakozik rá, hogy tulajdonosa legyen, annak most óriási hírünk van. Jövőre ugyanis újra elkezdik gyártani az autót, persze csak erősen limitált szériában.

delorean dmc-12

Kezdetben mindössze havi egyetlen darabot szerelnek össze, ha a tervek jól alakulnak, akkor már hetente gördül ki egy új autó a gyárból. Ez persze nem véletlenül van így, mivel az USA-ban egy törvény szabályozza, hogy a 25 évnél idősebb járművekből évente legfeljebb 325 darab replika készíthető. Természetesen módosítanak a régi konstrukción, például kicserélik a motort. Az eredeti 2,85 literes, 130 lóerős V6-os helyett egy 350-400 lóerő körüli erőforrás kerül bele, amivel a menetteljesítmények is jócskán javulnak majd. Ezen felül erősebb fékeket, nagyobb kerekeket és újragondolt, modernebb belteret kapunk, nyilván kazettás magnó nélkül. A cég jelenleg is kínál felújított kiviteleket, ezek ára 45 000 és 55 000 ezer dollár közötti, míg az új szériáért várhatóan 100 000 dollárt kell majd fizetni.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom