Connect with us

technokrata

Ettől a két cégtől fél igazán a Mercedes

mercedes concept

Garázs

Ettől a két cégtől fél igazán a Mercedes

A világ egyik legrégebbi autógyártója úgy érzi, veszélyben lehet technológiai vezető pozíciója, ráadásul nem egy másik autógyártótól tartanak.

Azt hihetnénk, egy olyan gyártó, mint a Mercedes, nem igazán tart senkitől, persze az egészséges konkurenciát leszámítva. Az autóipar számtalan fejlesztése az ő nevükhöz fűződik, főleg a biztonság terén tettek óriási lépéseket. Megpróbálnak lehetőség szerint minden technológiai újításban az élen járni és ezáltal a legjobbak lenni. Most viszont, amikor az önvezető képességgel az autózás következő dimenziója előtt állunk, új vetélytársak bukkantak fel a láthatáron. Dieter Zetsche, a Daimler AG vezérigazgatója néhány napja egy nyilatkozatában meg is nevezte ezt a két céget. Nem kevesebbet állított, miszerint az Apple és a Google lehetnek a legnagyobb kihívók és mindkét cég sokkal nagyobb tudással rendelkezik az autók terén, mint ahogy azt elsőre gondolnánk vagy amit ők maguk mutatnak ebből.

mercedes concept

A Google-ről már egy ideje nyílt titok, hogy saját önvezető technológiát fejleszt, bár autógyártásról egyelőre szó sincs, csupán egy speciális prototípust készítettek a robotpilóta teszteléséhez. Izgalmasabban hangzik viszont az Apple emlegetése, ugyanis mostanság többen is szóba hozták a cupertino-i vállalatot, hogy saját autó készítésén dolgozik. Ezt persze Tim Cook és csapata eddig még egyszer sem ismerte el, de egyre több jel mutat arra, hogy valóban dolgoznak ilyen projekten. Márpedig elég csak arra gondolni, hogy az első iPhone-t például a Nokiánál kinevették, jelenleg pedig az Apple a világ második legnagyobb mobilgyártója, a Nokia pedig eltűnt a süllyesztőben. Ez az, amit a Mercedes igazgatója nem szeretne látni a saját cégére vonatkozóan.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek