Connect with us

technokrata

Ettől a két cégtől fél igazán a Mercedes

mercedes concept

Garázs

Ettől a két cégtől fél igazán a Mercedes

A világ egyik legrégebbi autógyártója úgy érzi, veszélyben lehet technológiai vezető pozíciója, ráadásul nem egy másik autógyártótól tartanak.

Azt hihetnénk, egy olyan gyártó, mint a Mercedes, nem igazán tart senkitől, persze az egészséges konkurenciát leszámítva. Az autóipar számtalan fejlesztése az ő nevükhöz fűződik, főleg a biztonság terén tettek óriási lépéseket. Megpróbálnak lehetőség szerint minden technológiai újításban az élen járni és ezáltal a legjobbak lenni. Most viszont, amikor az önvezető képességgel az autózás következő dimenziója előtt állunk, új vetélytársak bukkantak fel a láthatáron. Dieter Zetsche, a Daimler AG vezérigazgatója néhány napja egy nyilatkozatában meg is nevezte ezt a két céget. Nem kevesebbet állított, miszerint az Apple és a Google lehetnek a legnagyobb kihívók és mindkét cég sokkal nagyobb tudással rendelkezik az autók terén, mint ahogy azt elsőre gondolnánk vagy amit ők maguk mutatnak ebből.

mercedes concept

A Google-ről már egy ideje nyílt titok, hogy saját önvezető technológiát fejleszt, bár autógyártásról egyelőre szó sincs, csupán egy speciális prototípust készítettek a robotpilóta teszteléséhez. Izgalmasabban hangzik viszont az Apple emlegetése, ugyanis mostanság többen is szóba hozták a cupertino-i vállalatot, hogy saját autó készítésén dolgozik. Ezt persze Tim Cook és csapata eddig még egyszer sem ismerte el, de egyre több jel mutat arra, hogy valóban dolgoznak ilyen projekten. Márpedig elég csak arra gondolni, hogy az első iPhone-t például a Nokiánál kinevették, jelenleg pedig az Apple a világ második legnagyobb mobilgyártója, a Nokia pedig eltűnt a süllyesztőben. Ez az, amit a Mercedes igazgatója nem szeretne látni a saját cégére vonatkozóan.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd