Connect with us

technokrata

Elektromos autód van? Mentsd el ezt a térképet!

elektromos toltes

Garázs

Elektromos autód van? Mentsd el ezt a térképet!

Itthon még elég ritka látvány az elektromos autó, viszont akinek már van, annak jó tudni, hogy hol töltheti fel.

Az elektromos autók elterjedésének egyik fő feltétele a megfelelő infrastruktúra kiépítése, ami leginkább a töltőpontok létesítését jelenti. Elvégre mit kezdjünk a környezetbarát használattal, ha utazás közben lemerül az akkumulátor, mielőtt feltölthetnénk. Magyarországon jelenleg még nem éri el a 100-at a töltőhelyek száma, ezek nagyobb része ráadásul Budapesten és közvetlen környékén található. Igaz, hogy a jelenleg kapható modellek (a Tesla kivételével) olyan hatótávolságot tudnak, amivel nem igazán mernénk országjáró körútra indulni. Ám a Jedlik Ányos Klaszter néven futó projekt néhány éven belül komoly változást hozhat ezen a téren.

elektromos toltes

Amíg viszont nincs minden második sarkon töltési lehetőség, addig különösen fontos, hogy gyorsan és könnyen megtaláljuk a legközelebbi töltőoszlopot. A Térképem.hu oldalon most pont egy ilyen szolgáltatással bővítették a kínálatot. Egy kattintással láthatjuk az ország összes töltőállomását, ezeket igyekeznek folyamatosan frissíteni, melyhez mi is hozzájárulhatunk. Ha olyan töltési helyet találunk, ami nem szerepel a térképen, akkor az jelezhetjük az üzemeltetők felé, akik felviszik a szükséges adatokat. Tehát ha elektromos autót használsz, akkor kattints és mentsd el EZT A LINKET, hogy ne érjen meglepetés útközben.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd