Connect with us

technokrata

Egy újabb szög a dízelmotor koporsójába

audi e-tron quattro

Garázs

Egy újabb szög a dízelmotor koporsójába

Szép sorban kezdenek kihátrálni az autógyártók a dízelmotor mögül, most épp az Audi erősít az alternatív hajtások felé.

Noha a dízelbotrányt alapvetően sokan a Volkswagen nevéhez kötik, viszont ne felejtsük el, hogy a konszern több márkát foglal magába, melyeknél számos alkatrész, így a komplett motorok is azonosak. Emiatt érintett a prémium Audi márka is, márpedig ilyen státuszban különösen kellemetlen ez a helyzet. Igyekeznek is mielőbb túllépni a dolgon, most például bejelentették, hogy az e-tron fantázianevű modellekre helyezik a hangsúlyt. Ezek a típusok teljesen elektromos, illetve üzemanyagcellás hajtással rendelkeznek, tehát nulla károsanyag-kibocsátásúak. Az igazgatótanács úgy döntött, több anyagi és mérnöki erőforrást kell erre a területre szánni, hogy minél előbb gyártásba kerülhessenek ezek a járművek.

audi e-tron quattro

Az egyik legelső ilyen modell az Audi Q6 szabadidőautó lesz, melyet 2018-tól már Belgiumban készítenek. Ez a fajta szemléletváltás viszont nem kevés pénzbe kerül, ez pedig áldozatokkal jár. A hírek szerint későbbre halaszthatják az új Q4-es bemutatóját, valamint hasonló veszély fenyegeti a TT Sportback és TT Offroad koncepciók szériaváltozatait is. Jelenleg a Q6-os sem létezik még hivatalosan, viszont alapjaiban az e-tron Quattro tanulmányra fog épülni. Ebben összesen három elektromotor dolgozik, összesen 503 lóerős teljesítménnyel. Ez 4,6 másodperces 100-ra gyorsulást és 210 km/h-s végsebességet garantál, ráadásul normál használat mellett akár 500 kilométert is megtehetünk egyetlen feltöltéssel.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd