Connect with us

technokrata

Győrben készül majd az újabb magyar autó

audi q3

Garázs

Győrben készül majd az újabb magyar autó

Áttelepítik a gyártást hozzánk, így egy újabb prémiumautót gyártanak majd hazánkban.

Noha “klasszikusan magyar autónak” a legtöbben csak a Suzukit tartják (és korábban az Opelt), ám azért van még egy elég patinás gyártónak is üzeme Magyarországon. A győri Audi üzemében először csak motorokat gyártottak, de időközben többszöri bővítés után már a TT sportautó és a középkategóriás A3-as is nálunk készül. Ezt most újabb típussal bővítik, hiszen érkezik a jelenlegi legkisebb szabadidőautó vagy más néven SUV, a Q3 is. Furcsa, de épp a Volkswagen csoportnál kirobbant dízelbotrány egyik eredménye ez.

audi q3

Mivel az ügy lefolyása és annak rövid- és hosszútávú következményei nem kevés pénzbe kerülnek, a gyártónak muszáj különböző átszervezésekkel pénzt spórolnia. Ennek épp egyik eleme az, hogy az eddig Spanyolországban gyártott Q3 gyártósorait áttelepítik a győri üzembe. A lépés mindenképp bővítést igényel majd, nem csupán gépek tekintetében, hanem új munkahelyekben is. Az Audi magyar gyára a tavalyi év során több mint 2 millió motort és 160 ezer autót készített, a most érkező Q3 pedig már a negyedik Audi modell, amelyet itthon szerelnek össze.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd