Connect with us

technokrata

Ebbe fekteti milliárdjait a Nissan

nissan leaf

Garázs

Ebbe fekteti milliárdjait a Nissan

A japánoknál nem pörögnek a dízeltémán, helyette az elektromos autókra költik a pénzt.

Egyre több gyártó van, akik az elektromos hajtású járművekben látják a jövőt. Köztük van a Nissan is, akik már kellő tapasztalattal is rendelkeznek, elvégre ott a Leaf, amelyből csak Európában már több mint 200 ezer példány fut az utakon. Noha ez a modell a jelenleg kapható egyik legolcsóbb e-autó, a japánok is tudják, hogy az árakat csökkenteni kell a gyorsabb elterjedéshez. Az elektromos autók legdrágább alkatrésze az akkumulátor, ennek olcsóbbá tételével sokat lehet nyerni a teljes gyártási költségen, amivel a leendő vásárló is nyerhet.

nissan leaf

Épp ezért a Nissan most 26,5 millió fontot, azaz majdnem 11 milliárd forintot fektet az angliai Sunderlandben lévő akkumulátorgyárába. A 2013-ban 420 millió fontért elkészült gyár Európa legnagyobb ilyen létesítménye, itt készítik a Leaf és az e-NV200 lítium-ion akkumulátorjait. Az sem kevésbé fontos, hogy ezen felül további 19,4 millió fontot, tehát nagyjából 8 milliárd forintot szánnak az energiatárolók fejlesztésébe és ehhez együttműködnek neves cégekkel, illetve egyetemekkel is. Az e-autók legfőbb hátrányaként legtöbbször az alacsony hatótávolságot hozzák fel érvként, így ha ebben sikerül kisebb-nagyobb áttörést elérni, akkor az jelentősen felpörgetheti az elterjedésüket.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd