Connect with us

Hirdetés

technokrata

Döbbenetes Ferrarik lesznek 2040-ben

Garázs

Döbbenetes Ferrarik lesznek 2040-ben

A patinás olasz márka kihirdette formatervezési versenyének győzteseit.

Véget ért a Ferrari 2016 Top Design School Challenge nevű versenye, ahol fiatal diákok próbálhatták ki magukat és formatervezési képességüket. Kihirdették a három győztes csapatot és az általuk készített alkotásokat is nyilvánosságra hozták. A pályaműveket szigorú szakmai zsűri díjazta, amelynek tagjai között olyanok ültek, mint Sebastian Vettel Forma-1 versenyző, illetve több jelenlegi Ferrari dizájner, gyári tesztpilóta vagy épp híres gyűjtők.

Ferrari Manifesto

Az abszolút legjobb díjat a Ferrari Manifesto koncepció kapta meg, melyet az ISD-Rubika készített. A hat diák alkotta csapat a franciaországi Valenciennes-ből érkezett, a zsűrit pedig nem csupán a formaterv ragadta meg, hanem az egyedi ajtómegoldás, illetve a futurisztikus belső tér.

Ferrari FL Concept

Nem kevésbé sikerült különlegesre a Ferrari FL nevű jármű sem. Ezt a tanulmányt Roman Egorov készítette, a tervező gyakorlatilag csak a belső térre építette az egész művet, a külsővel igazán nem is foglalkozott. A németországi iskolában tanuló orosz tervező kifejezetten egy olyan utasteret álmodott meg, ahol ember és gép minél közelebbi kapcsolatba kerülhet. Ráadásul a manapság szokványos karbont és bőrt más nemes anyagokkal helyettesítette.

Ferrari de Esfera

Végül a harmadiknak kiválasztott alkotás a Ferrari de Esfera lett, amely egyébként egy online internetes szavazás alapján kerül be a kalapba. A szöüli Hongik Egyetemen tanuló három diák műve különdíjat is kapott a zsűritől. A versenyben résztvevők közös célkitűzése az volt, hogy miként képzelik el a Ferrari külső-belső formavilágát 2040-ben. Nos, a nyertesek alapján már nekünk is lehet elképzelésünk róla.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés