Connect with us

Döbbenetes Ferrarik lesznek 2040-ben

Ferrari Manifesto

Garázs

Döbbenetes Ferrarik lesznek 2040-ben

A patinás olasz márka kihirdette formatervezési versenyének győzteseit.

Véget ért a Ferrari 2016 Top Design School Challenge nevű versenye, ahol fiatal diákok próbálhatták ki magukat és formatervezési képességüket. Kihirdették a három győztes csapatot és az általuk készített alkotásokat is nyilvánosságra hozták. A pályaműveket szigorú szakmai zsűri díjazta, amelynek tagjai között olyanok ültek, mint Sebastian Vettel Forma-1 versenyző, illetve több jelenlegi Ferrari dizájner, gyári tesztpilóta vagy épp híres gyűjtők.

Ferrari Manifesto

Az abszolút legjobb díjat a Ferrari Manifesto koncepció kapta meg, melyet az ISD-Rubika készített. A hat diák alkotta csapat a franciaországi Valenciennes-ből érkezett, a zsűrit pedig nem csupán a formaterv ragadta meg, hanem az egyedi ajtómegoldás, illetve a futurisztikus belső tér.

Ferrari FL Concept

Nem kevésbé sikerült különlegesre a Ferrari FL nevű jármű sem. Ezt a tanulmányt Roman Egorov készítette, a tervező gyakorlatilag csak a belső térre építette az egész művet, a külsővel igazán nem is foglalkozott. A németországi iskolában tanuló orosz tervező kifejezetten egy olyan utasteret álmodott meg, ahol ember és gép minél közelebbi kapcsolatba kerülhet. Ráadásul a manapság szokványos karbont és bőrt más nemes anyagokkal helyettesítette.

Ferrari de Esfera

Végül a harmadiknak kiválasztott alkotás a Ferrari de Esfera lett, amely egyébként egy online internetes szavazás alapján kerül be a kalapba. A szöüli Hongik Egyetemen tanuló három diák műve különdíjat is kapott a zsűritől. A versenyben résztvevők közös célkitűzése az volt, hogy miként képzelik el a Ferrari külső-belső formavilágát 2040-ben. Nos, a nyertesek alapján már nekünk is lehet elképzelésünk róla.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő