Connect with us

technokrata

Ez az elektromos autó nem merül le egyhamar

Garázs

Ez az elektromos autó nem merül le egyhamar

Akár 320 kilométert is megy a Chevrolet újdonsága.

Az elkövetkező évek egyik legnépszerűbb elektromos autója lehet az Egyesült Államokban a CES-en bemutatott Chevrolet Bolt. A Volt kistestvéreként megjelenő újdonság leginkább azzal érdemelte ki a publikum figyelmét, hogy 200 mérföldes, azaz 320 kilométeres hatótávval rendelkezik, ez pedig jelentősen több a konkurens, Volkswagen vagy BMW modelleknél.

Az óriási hatótáv nemcsak a második generációs Volt-ban már megismert litium-ion akkumulátorcsomagnak köszönhető, hanem az egyedi, kifejezetten a Bolt számára készített padlólemeznek is, ami nagyméretű akkumulátorcsomag beépítését tette lehetővé.

chevybolt

Érdekesség, hogy a legfőbb konkurensnek számító i3-astól eltérően a Bolt-ba egyáltalán nem is lehet belsőégésű, hatótáv növelésre szolgáló motort kérni, azaz a jármű 100%-ban elektromos hajtású. A Chevrolet közleménye alapján akkor sem kell aggódni, ha már kifogyna a szufla, ilyenkor a Bolt azonnal megmutatja a legközelebbi töltőpontot. Természetesen nem csak ettől fejlett a multimédiás rendszer, a jármű ugyanis Android Auto és Apple CarPlay támogatással is rendelkezik, illetve a 4G támogatás sem maradt ki belőle.

cheybolt2

Az ugyanakkor biztos, hogy nem ettől lesz igazán sikeres az újdonság, hanem a megfizethető, 30 ezer dolláros árától (8,75 millió forint), amely egyedülállóan olcsó a kategóriatársakhoz mérten. A megjelenésre még egy kicsit várni kell, az első darabokat októberben vehetik át az Egyesült Államokban.

2017 Chevrolet Bolt EV

2017 Chevrolet Bolt EV

Az sem elképzelhetetlen, hogy az európai piacon is viszont látjuk a modellt, hiszen Opel emblémával az öreg kontinensen is nagy sikerre számíthatna. Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin