Connect with us

technokrata

Elképesztően látványos autókat hozott a CES-re a BMW

bmw_i_vision_future_interaction_2

Garázs

Elképesztően látványos autókat hozott a CES-re a BMW

Több, az i8-ason alapuló prototípust is bemutatott a német gyártó.

Egyenlőre ne várjuk, hogy forgalomba kerülnek a BMW újdonságai. A 2016-os CES-re ugyanis két különleges i8-ast hozott a bajor gyártó, amik tartalmazzák a cég összes elektronikai újítását. Az i Vision Future Interaction nevet kapó egyik modell például teljesen önvezető lenne, új fajta műszerfallal. E mellé a leglátványosabb elemnek azt tervezték, hogy ajtó nélkül készülne el (ez már eleve kizárja, hogy forgalomba kerülhessen). Érdekesség, hogy azért döntöttek az ajtók elhagyása mellett, mert az önvezető autók forradalmi utasterét így lehet a legjobban bemutatni.

bmw_i_vision_future_interaction_2

Ennek fényében nem meglepő, hogy a belső tér is átalakult, hiszen a hagyományos verziótól eltérően a kezelőfelület nagy része két kijelzőből áll. A sofőr előtt egy 3D-s képernyő található, melyen a műszerek és a fontos figyelmeztetések jelennek meg. Az anyósülésnél pedig egy nagyobb LCD kap majd helyet. Ez akár gesztusvezérléssel is működhet (mint a 7-es BMW-nél), így a sofőr és utasa biztonságosan tudja majd irányítani az egyes funkciókat.

bmwi8

Így például itt tudja olvasni az emailjeit, vagy a neten böngészni, miközben az autó vezeti saját magát. Háromféle üzemmód közül lehet válogatni: Pure Drive, azaz a ilyenkor teljes mértékben a vezetésre kell koncentrálni, az Assist választása esetén csak a vészhelyzetekben veszi át az irányítást a számítógép, az utolsó pedig az Auto, ekkor teljesen önvezetővé válik a BMW és a sofőr pihenhet.

bmwi82

Egy másik i8-ast  is bemutatott az autógyár. Ennek az érdekessége, hogy tükrök nélkül készítették el. A három tükör helyére kamerákat szereltek, ezzel igyekeznek még biztonságosabbá tenni az gépjárművet. Egy képernyőn lehet majd követni mindhárom kamera képét, és itt jelennek meg a holttér-figyelő jelzések is.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd