Connect with us

technokrata

Ilyen lesz a jövő egyterűje: Elképesztő lett a Volkswagen újdonsága

budd-e

Garázs

Ilyen lesz a jövő egyterűje: Elképesztő lett a Volkswagen újdonsága

Benzines autókhoz mérhető hatótávval mutatkozott be a Volkswagen Budd-e.

Bár a Volkswagen neve mostanában inkább a botrány hangzik el gyakran, a német gyártó továbbra sem hagyott fel az új rendszerek fejlesztésével. Bár a CES-en néhány autó is megfordult, olyan különlegeset, mint a Budd-e, nem sok gyártó hozott a kiállításra. A leginkább egy régi Transporterre hasonlító, ám mégis szupermodern egyterű legizgalmasabb része egyértelműen a láthatatlan ,  101 kWh-s akkumulátorcsomag, amely egy átlagos konkurensnél közel négyszer több energiát tud eltárolni.

budd-e

 

Ennek fényében nem is véletlen, hogy az újdonság a szabványos mérések alapján 533 kilométert tud megtenni, lényegesen többet, mint a vetélytársak. További jó hír, hogy a töltés is rendkívül gyorsan megy, 80%-os töltöttségi szintet már 15 perc alatt elérhetjük. A nehéz akkumulátorcsomag miatt az elektromos motor erején sem spóroltak, így az egyterű 225 kW összteljesítményű elektromotorokkal és összekrékhajtással igyekszik leelőzni a konkurenciát. Ez sikerül is neki, hiszen már 6,9 másodperc alatt eléri a 100 kilométer/órás sebességet.

budd-e2

Az új elektromos tanulmány futurisztikus belterével, a tükröket helyettesítő kameráival és a négyüléses kivitelével persze aligha találkozunk majd a végleges verzióban. Szerencsére erre sem kell sokat várni, információk szerint már jövőre piacra kerül az elektromos VW egyterű.

 Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle