Connect with us

technokrata

Ilyen lesz a jövő egyterűje: Elképesztő lett a Volkswagen újdonsága

budd-e

Garázs

Ilyen lesz a jövő egyterűje: Elképesztő lett a Volkswagen újdonsága

Benzines autókhoz mérhető hatótávval mutatkozott be a Volkswagen Budd-e.

Bár a Volkswagen neve mostanában inkább a botrány hangzik el gyakran, a német gyártó továbbra sem hagyott fel az új rendszerek fejlesztésével. Bár a CES-en néhány autó is megfordult, olyan különlegeset, mint a Budd-e, nem sok gyártó hozott a kiállításra. A leginkább egy régi Transporterre hasonlító, ám mégis szupermodern egyterű legizgalmasabb része egyértelműen a láthatatlan ,  101 kWh-s akkumulátorcsomag, amely egy átlagos konkurensnél közel négyszer több energiát tud eltárolni.

budd-e

 

Ennek fényében nem is véletlen, hogy az újdonság a szabványos mérések alapján 533 kilométert tud megtenni, lényegesen többet, mint a vetélytársak. További jó hír, hogy a töltés is rendkívül gyorsan megy, 80%-os töltöttségi szintet már 15 perc alatt elérhetjük. A nehéz akkumulátorcsomag miatt az elektromos motor erején sem spóroltak, így az egyterű 225 kW összteljesítményű elektromotorokkal és összekrékhajtással igyekszik leelőzni a konkurenciát. Ez sikerül is neki, hiszen már 6,9 másodperc alatt eléri a 100 kilométer/órás sebességet.

budd-e2

Az új elektromos tanulmány futurisztikus belterével, a tükröket helyettesítő kameráival és a négyüléses kivitelével persze aligha találkozunk majd a végleges verzióban. Szerencsére erre sem kell sokat várni, információk szerint már jövőre piacra kerül az elektromos VW egyterű.

 Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd