Connect with us

technokrata

Ilyen riválist sem kap sűrűn a Tesla

faraday_2_medium

Garázs

Ilyen riválist sem kap sűrűn a Tesla

A kizárólag elektromos hajtású modelleket gyártó Tesla sikere okán várható volt a szoros konkurencia is. Az amerikai ellenfél Faraday néven megérkezett, és első tanulmányával rögtön a legmagasabb csúcsokra tör: 1000+ lóerős elektromos szuperautót készített.

A Faraday Future FFZERO1 koncepció szinte teljes mértékben elrugaszkodik a megvalósíthatóságtól, így inkább formai tanulmánynak nevezhető. A „jövő Batmobilja” egyelőre csak a márka képességeit hivatott szemléltetni – a sorozatgyártású, Tesla-konkurens modell elkészítéséig még legalább két évet kell várnunk.

faraday_2_medium

A szénszálas-kompozit karosszériás együléses modell versenypályára optimalizált futóművet kapott, a könnyűszerkezetes felépítése pedig tökéletesen ellensúlyozza az elektromos hajtás és az akkumulátorok plusz tömegét. Kerekenként egy elektromotor hajtja az FFZERO1-et, összesen több mint 1000 lóerős teljesítménnyel. Ez 3 másodperc alatti 0-100-as sprintet eredményez, a végsebesség pedig az egyetlen előremeneti fokozat dacára meghaladja a 300 km/h-t.

faraday_7_medium

Természetesen, ahogy azt manapság szokás, az önvezető képesség is megtalálható a fedélzeten, de az egyetlen pilóta valószínűleg akkor lesz a legboldogabb, ha maga veheti kézbe az irányítást.

faraday_3_medium

A koncepció a héten kezdődő Fogyasztói Elektronikai Kiállításon (CES) tartja premierjét a nagyközönség előtt. Egyelőre ez alapján még nem érdemes jóslatokban bocsátkozni, de az biztos, hogy még hallhatunk a márkáról.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd