Connect with us

technokrata

Ezzel forradalmasítaná a közlekedést a Ford

1230_ford_egykereku_1

Garázs

Ezzel forradalmasítaná a közlekedést a Ford

Egykerekű a csomagtérből – érdekes ötlettel állt elő a Ford.

A mai, rohanó világban szinte mindent megéri szabadalmaztatni, hiszen ki tudja, hogy a jövőben nem kereshetünk-e jó pénzt az ötletünk értékesítésével, vagy éppen megvalósításával. Természetesen az autógyártók is igyekeznek minden ötletet kisajátítani, amiből néha igencsak érdekes szabadalmak születnek. Ezúttal a Ford jegyeztetett be egy filmbeillő megoldást, amelyből nagy valószínűséggel soha nem lesz semmi – de ha mégis, az amerikaiak abból biztosan hasznot húznak.

1230_ford_egykereku_2

Biztosan sokan emlékeznek még az utolsó Batman trilógia különleges Batmobiljára, amelyből a sötét lovag gombnyomásra varázsolt elő egy motorkerékpárt, méghozzá az autó két kerekét felhasználva. A Fordnál azért ennyire nem gurult el a gyógyszere a mérnököknek, azonban az amerikaiak is az autó egyik kerekét felhasználva hoznának létre egy egykerekűt – persze mindezt manuálisan.
Az ötlet finoman szólva is érdekes, ugyanakkor nem állíthatjuk, hogy nincs olyan helyzet, amiben jól jönne az önhajtó kis egykerekű. Az persze már más kérdés, hogy a valószínűleg hosszú perceket igénybe vevő átalakítás után autónk járóképtelenné válik, és valószínűleg elég sok helyet elvesz a rajz alapján a csomagtérben megbújó kis szerkezet – még, ha össze is lehet csukni valamilyen módon.

1230_ford_egykereku_1

Mindez persze nem feltétlenül jelent akadályt, ugyanis manapság bizony sokszor jól jöhetne a zsúfolt városokban egy ehhez hasonló kis, elektromosan hajtott szerkezet, és bizonyára az átalakítást is könnyedén le lehetne egyszerűsíteni némi fejlesztéssel. Az ugyanakkor megint más kérdés, hogy mennyire lenne kényelmes az egy keréken guruló kis apróság, de azt hiszem, attól egyelőre nem kell félnünk, hogy a Ford sorozatban is bemutatja a különleges megoldást.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd