Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ilyen lehet az új elektromos BMW

Garázs

Ilyen lehet az új elektromos BMW

Az i3-assal a BMW új korszakot nyitott saját történelmében, s a kompakt elektromos modell sikerein felbuzdulva feljebb lépnének a bajorok.

Az i5 szinte adja magát, azonban a jövőbe mutató hajtáslánc köré tervezett autó esetében a konvencionális formákat vélhetően elhagyja a gyártó, s helyette a népszerű, divatos és jól használható crossover felépítésre voksolnak a vezetők.

Noha a korábbi híresztelések arról szóltak, hogy a BMW egy, amolyan meghosszabbított i3-as vagy esetleg szedán formájában képzeli el a nagyobb elektromos járművet, a legfrissebb jelentések szerint a márka vezetősége a crossover karosszériát preferálja. A BMW döntése különben logikusnak tűnik, hiszen a vásárlók és pénztárcáik manapság inkább erre a fajta stílusra nyitottak.

2014-BMW-Electronaut-Edition-i3-3

Ráadásul a márka így két legyet ütne két csapásra, hiszen az elektromos paletta szélesítése mellett egyben konkurenst építenének az Audi Q6 e-tron néven ismert elektromos (koncepció) modelljének, továbbá a Tesla Model X-nek is.

A jelenleg rendelkezése álló részletek meglehetősen csekélyek, azonban a BMW elektromos autó építési metódusából következtethetünk az i5 sajátosságaira is. Az új modell ugyanúgy szénszálas karosszériára épül majd, mint az i3, így a kis tömeg alapvetően adott lesz. Emellé pedig a pletykák szerint egy 320 km feletti hatótávolságot lehetővé tevő villamos hajtáslánc érkezik.

A trendeknek megfelelően már autonóm funkciót is vizionálunk a készülő i5-ösbe, ami a Tesla ellen mindenképp fontos fegyvertény. A debütálás dátuma ugyan egyelőre nem ismert, de az biztos, hogy a bajorok nem a mihamarabbi élesítésre, sokkal inkább a piaci igényekre összpontosítanak.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés