Connect with us

technokrata

Javítják a BMW I3-as legnagyobb hibáját

bmw_i3_a (8)_medium

Garázs

Javítják a BMW I3-as legnagyobb hibáját

Növekszik az elektromos autó hatótávja.

Emelkedni fog az alapvetően elektromos hajtású BMW i3 hatótávja. A gyártó mindezt új, de nem nagyobb kapacitású akkumulátorral éri el.

Ugyanúgy 22 kWh-s akkumulátor csomag kerül ezentúl is a BMW i3-ak padlószintjébe, de ezúttal a lítium-ionos pakk részleteiben újul meg. A 18,7 kWh felhasználható energiát biztosító egység nagyobb energiasűrűséggel rendelkezik, amihez átdolgozott elektronika jár, de megújul a hűtőrendszer és az elektromotor szoftverje is.

bmw_i3_a (8)_medium

Ennek köszönhetően a gyártó mérései szerint valós használat során az alapmodell hatótávja 160 kilométerről akár 200 kilométerre növekedhet. Vagyis csökken az átlagfogyasztás, így a változatlan méretű „tankból” jobb hatótávot sikerülhet kiautóznunk a valóságban. Ha hihetünk az adatoknak, ez azt jelenti, hogy az i3 valós hatótávja is kb. 25 százalékkal javult, éppen úgy, mint a Nissan Leaf-é, igaz, annak nagyobb méretű akkumulátorai azért nagyobb teret engednek a játékra. Az átdolgozott rendszert a hatótáv-növelő aggregáttal felszerelt típusok (REX) is megkapják, igaz, nekik valamivel alacsonyabb lesz a maximális hatótávjuk a nagyobb tömeg miatt.

2014-BMW-Electronaut-Edition-i3-3

Arról egyelőre nincs információnk, hogy pontosan mikor történik meg a váltás az átdolgozott rendszerre, és hogy ez változtat-e az alapárakon, mindenesetre a típus leendő vásárlóinak érdemes ezzel kapcsolatban érdeklődni a kereskedésben. Ezúttal is örülhetünk a fejlődés pozitív tendenciájának, amely egyben arra is felhívja a figyelmet, hogy nem csak az akkumulátor puszta mérete fontos az elektromos autóknál, de az adott típus hatékonysága is döntő szerephez juthat.
Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom