Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így teszi jóvá a hibáit a Volkswagen

Garázs

Így teszi jóvá a hibáit a Volkswagen

A Volkswagen ugyan már többször is bocsánatot kért a dízelbotrányban felszínre került csalások miatt, azonban sokan még most is elég csúnya szemmel néznek a gyáriakra, ami annak ellenére sem csoda, hogy a hírek szerint több márka is manipulálta a károsanyag-kibocsátási méréseket.

A németeket azonban különösen érzékenyen érinti a vállalat szimpatizánsainak elfordulása, így az USA-ban most egy új programmal kívánják kiengesztelni a tulajdonosokat – ezúttal kézzel foghatóan.

A gyáraik egyszerűen csak „Goodwill Package” (jóvátételi csomag) névre keresztelték az új ötletet, mely gyakorlatilag egy ajándékcsomag azoknak, akiknek autója érintett a botrányban. A németek pedig igencsak mélyen belenyúltak a pénztárcájukba, ugyanis a kis összeállítás egy 500 dolláros (146 ezer Ft) Visa ajándékkártyát, egy szintén 500 dolláros, a márkakereskedésekben beváltható Volkswagen utalványt és egy 3 évig szóló, a nap 24 órájában elérhető asszisztensszolgáltatást tartalmaz.

volkswagen-launches-new-14-tsi-in-the-us-replaces-2-liter-on-jetta-98472_1

Mindez igencsak kedvezően hangzik, azonban a tulajdonosoknak némi küzdelemmel jár majd a megszerzése, ugyanis első körben egy honlapon kell majd regisztrálniuk az autójuk alvázszámát, hogy megállapítást nyerjen, valóban érintett-e az ügyben. Amennyiben ez sikerült, a második fordulóban a négykerekű kilométeróra-állását, és a kapcsolattartási adatokat kell felvinni a felületre. Ha mindez megvan, a VW elméletileg 4 héten belül postázza a bocsánatkérő csomagot – ám még itt sincs vége a történetnek.

Mielőtt azonban a tulajok szaladnának elkölteni a bőkezű adományokat, van még egy útjuk. Ez pedig egy, a programban részt vevő kereskedésbe vezet, ahol fel kell majd mutatniuk a jogosítványukat, és a bizonyítékokat arra, hogy valóban ők az érintett autó tulajdonosai. Ekkor azonban már végleg érvényesítésre kerül a jóvátételi csomag, így innentől senki nem állhat majd az útjukba, hogy elköltsék a közel 300 ezer forintnyi összeget.
volkswagen_golf_r_2013 (5)_medium

Noha való igaz, hogy jár némi fáradtsággal ez a folyamat, ennyi pénzért mindenképp érdemes végigjárni. A gyáriak szerint egyébként ez az első lépés, hogy sikerüljön helyreállítani a tulajdonosok megtört bizalmát, és természetesen keményen dolgoznak azon, hogy sikerüljön megoldást találni a fennálló helyzetre – miközben továbbra is az érintettek türelmét kérik.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés