Connect with us

technokrata

Így teszi jóvá a hibáit a Volkswagen

volkswagen-launches-new-14-tsi-in-the-us-replaces-2-liter-on-jetta-98472_1

Garázs

Így teszi jóvá a hibáit a Volkswagen

A Volkswagen ugyan már többször is bocsánatot kért a dízelbotrányban felszínre került csalások miatt, azonban sokan még most is elég csúnya szemmel néznek a gyáriakra, ami annak ellenére sem csoda, hogy a hírek szerint több márka is manipulálta a károsanyag-kibocsátási méréseket.

A németeket azonban különösen érzékenyen érinti a vállalat szimpatizánsainak elfordulása, így az USA-ban most egy új programmal kívánják kiengesztelni a tulajdonosokat – ezúttal kézzel foghatóan.

A gyáraik egyszerűen csak „Goodwill Package” (jóvátételi csomag) névre keresztelték az új ötletet, mely gyakorlatilag egy ajándékcsomag azoknak, akiknek autója érintett a botrányban. A németek pedig igencsak mélyen belenyúltak a pénztárcájukba, ugyanis a kis összeállítás egy 500 dolláros (146 ezer Ft) Visa ajándékkártyát, egy szintén 500 dolláros, a márkakereskedésekben beváltható Volkswagen utalványt és egy 3 évig szóló, a nap 24 órájában elérhető asszisztensszolgáltatást tartalmaz.

volkswagen-launches-new-14-tsi-in-the-us-replaces-2-liter-on-jetta-98472_1

Mindez igencsak kedvezően hangzik, azonban a tulajdonosoknak némi küzdelemmel jár majd a megszerzése, ugyanis első körben egy honlapon kell majd regisztrálniuk az autójuk alvázszámát, hogy megállapítást nyerjen, valóban érintett-e az ügyben. Amennyiben ez sikerült, a második fordulóban a négykerekű kilométeróra-állását, és a kapcsolattartási adatokat kell felvinni a felületre. Ha mindez megvan, a VW elméletileg 4 héten belül postázza a bocsánatkérő csomagot – ám még itt sincs vége a történetnek.

Mielőtt azonban a tulajok szaladnának elkölteni a bőkezű adományokat, van még egy útjuk. Ez pedig egy, a programban részt vevő kereskedésbe vezet, ahol fel kell majd mutatniuk a jogosítványukat, és a bizonyítékokat arra, hogy valóban ők az érintett autó tulajdonosai. Ekkor azonban már végleg érvényesítésre kerül a jóvátételi csomag, így innentől senki nem állhat majd az útjukba, hogy elköltsék a közel 300 ezer forintnyi összeget.
volkswagen_golf_r_2013 (5)_medium

Noha való igaz, hogy jár némi fáradtsággal ez a folyamat, ennyi pénzért mindenképp érdemes végigjárni. A gyáriak szerint egyébként ez az első lépés, hogy sikerüljön helyreállítani a tulajdonosok megtört bizalmát, és természetesen keményen dolgoznak azon, hogy sikerüljön megoldást találni a fennálló helyzetre – miközben továbbra is az érintettek türelmét kérik.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák