Connect with us

technokrata

Nézd meg milyen az elektromos Aston Martin

1022_rapide_01

Garázs

Nézd meg milyen az elektromos Aston Martin

Már a neves brit gyártó is egy elektromos autón dolgozik.

Noha az Aston Martin minden kétséget kizáróan egyike a technika terén legnagyobb hagyománytisztelettel bíró konstruktőröknek, immáron ők sem maradhatnak ki a trendekből: elektromos RapidE tanulmánnyal fürkészik a britek a jövőt.

Az Aston Martin nem egyedül alakította át a Rapide S sportszedánt, a Williams Advanced Engineering segédkezett a jelentőségteljes mérnöki munkában. A teljesen elektromos hajtású sportmodellt Londonban mutatták be a minap, miközben a kínai elnök, Xi Jingping tett látogatást William hercegnél és Katalin hercegnőnél.

1022_rapide_01

A kötődés persze ezúttal nem közvetlen, a kapocs leginkább a kínai érdeklődésben leledzik. A keleti vevők igénye ébresztette ugyanis az Astin Martinban azt a gondolatot, hogy tőlük szokatlan módon elektromos hajtást építsenek be.

1022_rapide_02

A találka keretein belül az Aston Martin és egy kínai befektető csoport, a ChinaEquity egyezményt kötött, miszerint megvizsgálják a tanulmányautó gyárthatóságának és értékesítési potenciáljának lehetőségeit. Amennyiben sikeresnek bizonyul a projekt, akkor a sorozatgyártás is zöld utat kaphat: az autók Angliában készülnének, de természetesen az ügyfelek javát Kína adná. Az illetékesek elmondása szerint mintegy két éven belül megvalósítható a történet, miközben a műszaki részletekről, így a teljesítményről vagy a hatótávolságról hallgattak.

Izgalommal veszünk részt a RapidE fejlesztésében és abban, hogy a tiszta energiát a zöld környezetre vonatkozó stratégiába illesszük. Magabiztos az a megérzésünk, hogy számos nagy lehetőség rejtőzik az elektromos autókban akár Kína, akár a világ számára” – mondta Chaoyong Wang, a ChinaEquity képviselője.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle