Connect with us

technokrata

Nem hiszed el mitől van áram a BMW gyárában!

bmw_x1_1

Garázs

Nem hiszed el mitől van áram a BMW gyárában!

Nem akármivel biztosítják a szükséges energiát!

A BMW hivatalos bejelentése alapján a dél-afrikai Rosslyn-ban található gyár elektromos ellátásáról trágya segítségével is gondoskodnak. A megújuló energiával tisztább és hatékonyabb lehet az előállítás.

A BMW határozott célja, hogy az összes gyárába megújuló energiaforrással támogassa a négykerekűek összeszerelését – még ha ehhez a trágyához is kell nyúlniuk. A Bio2Watt vállalattal kötött tízéves megállapodással 4,4 megawattnyi elektromossághoz jut a bajorok dél-afrikai gyára az attól mindössze 80 kilométerre található biogáz erőműtől.

bmw_x1_1

A körülbelül 30 ezer állat trágyája egyébként a gyártás közel harmadának energiaszükségletét fedezi, így az egyébként részben veszendőbe menő végtermékkel, valamint a különböző organikus szemetek (állateledel, tejtermékek, stb.) feldolgozásával hatékony, megújuló és még valamennyire környezetkímélő módon is sikerül energiához jutnia az összeszerelő műhelynek.

Ez csak az első lépés: hamarosan napelemekkel elérik, hogy a teljes energiaszükséglet felét megújuló források biztosítsák, legalábbis a dél-afrikai üzem esetében. A rosslyni gyár egyébként a bajorok első külföldi műhelye (1973-ban nyitott), és a 3-as sorozatból itt évente több mint 60.000 példány készül. Az egymilliós mérföldkövet éppen idén februárban érte el az üzem.
Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle