Connect with us

Hamarosan itt a Volvo nagy dobása

volvo_xc90_a7_medium

Garázs

Hamarosan itt a Volvo nagy dobása

Négy év és bemutatkozik az első teljesen elektromos modelljük.

Legalább 500 kilométeres hatótávot és családbarát méreteket ígér a Volvo elektromos modellje, de premierjére a hírek szerint még 2019-ig kell várnunk. Addigra viszont már a svédek össze modelljéhez elérhető lesz konnektoros hibrid változat.

A Teslának konkurenciát állító Volvo valószínűleg crossoveres kialakítást kap, és hivatalos források szerint is négy éven belül bemutatkozik. Addigra már szinte az összes Volvóból lesz konnektoros változat, mivel a gyártó szerint ez kínálja a legjobb alternatívát a kényelem, a hatékonyság és a hatótáv tekintetében. „Az idő elérkezett, hogy az elektromos autó a résmodell státuszból előre lépjen a főáramba,” nyilatkozta Hakan Samuelsson, a Volvo elnöke és vezetője.”Biztosak vagyunk benne, hogy két éven belül a Volvo globális eladásainak 10 százalékát hibrid autók fogják kitenni.”

volvo_xc90_a7_medium

A már bemutatkozott Volvo XC90 T8 után az új S90-es, valamint a később bemutatkozó XC60-as új generációja kap majd konnektorról tölthető hibrid hajtásláncot. Ezt kövei majd a többi modell is – mindegyik az új, SPA névre hallgató platformon történő újjászületésnél, vagyis a generációváltásnál kap elektromos segítséget. Ekkora már elsőkerékhajtással és szerényebb teljesítménnyel is elérhető lesz a hibrid hajtáslánc.
Később a Volvo szintén új CMA (Volvo kompakt moduláris architektúra) platformján készül el a 40-es modellek új generációja, amellyel az eddigieknél jóval kedvezőbb lesz a technika. Mire 2019-ben megérkezik a teljesen elektromos modell, addigra technikai akadálya nem lesz az 500 kilométeres hatótávnak, sőt, az önvezetésnek sem.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom