Connect with us

technokrata

Már a várban is lehet elektromos autót tölteni

gyorstolto2

Garázs

Már a várban is lehet elektromos autót tölteni

Két új töltőt adtak át.

Az I. kerületben az Várbazár garázsában és a Lovas úti parkolóban telepített Terra 53 CJG költséghatékony, több szabvánnyal kompatibilis,  50 kW -os egyenáramú gyorstöltő állomás. A flexibilis, multi protokollos kialakítás a CCS,a CHAdeMo és az AC csatlakozási szabványt egyaránt támogatja. A Terra 53 CJG ideális kereskedelmi és bevásárló központokba, töltőállomásokra, és forgalmas városi pontokon való használatra. A töltő átlagosan 15-30 perc alatt képes menetkészre feltölteni a megfelelő csatlakozóval ellátott elektromos autó akkumulátorát.

Minden ABB töltőt internet alapú kapcsolódó szolgáltatásokkal látnak el, hogy az üzemeltető könnyen össze tudja kapcsolni a töltőket különböző szoftver rendszerekkel, mint például back-office, fizetési vagy smart grid rendszerek. Ez a funkció lehetővé teszi a távfelügyeletet, a testreszabott hibadiagnosztikát és javítást, valamint a szoftverfrissítést és fejlesztést.

gyorstolto1

ABB elkötelezett a fenntartható fejlődés, így a környezetkímélő közlekedési technikák iránt, ezért kiterjedt nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik az elektromos autóknál használt egyenáramú gyorstöltők piacán. A vállalat egyenáramú gyorstöltő technológiája már több, mint 40 országban bizonyított, ahol elektromos gyorstöltőket telepítettek hagyományos töltőállomások mellé, többek között Dániában, Hollandiában és Kínában. Az ABB világszerte számos, gyorstöltő-állomások telepítésével kapcsolatos megrendelést nyert. Az egyik legnagyobb volumenű megbízást az észt kormány adta, ahol az ABB 165 darab gyorstöltőt telepített, teljesen lefedve a balti ország területét. Az ABB 2014. elején együttműködésre lépett a kínai Shenzhen BYD Daimler New Technology Co., Ltd.-vel (BDNT), amelynek keretében a következő hat évben az ABB szállíthatja az új DENZA elektromos autóhoz az egyenáramú gyorstöltőket Kínában

Az első hazai ABB gyorstöltőt 2012. áprilisában helyezték üzembe Budapesten, a MOL Istenhegyi úti környezetbarát töltőállomásán.

„Minden újabb hazai e-gyorstöltő telepítése jelentős lépés az elektromos autózás területén, hiszen egyben mérföldkő a hazai gyorstöltő hálózat kiépítéséhez is. Az elektromos autózás elterjedése csak akkor lehetséges, ha a töltő infrastruktúra is kiépül, így az ABB segítségével egy jelentős akadály hárulhat el az elektromos autózás szélesebb körben való elterjedése elől.” – mondta Tanja Vainio, az ABB Kft ügyvezető igazgatója.

gyorstolto2

Az elektromos közlekedés piacának kiszolgálására az ABB termékpalettájában megtalálhatók a lakossági és kereskedelmi használatra kifejlesztett egyenáramú gyorstöltők, váltóáramú normál töltőoszlopok, valamint a töltőállomások hálózati, akár országos üzemeltetésére szolgáló integrált fizetési, távfelügyeleti szoftver megoldások.

Az ABB Kft. a hazai E-Mobility Network egyik alapító tagja. 2014-ben a cég elfogadta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium  (NFM) felkérését egy, a hazai e-mobilitás elterjedését szolgáló kutatási-fejlesztési projektben való együttműködésre.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle