Connect with us

technokrata

Visszahívja autóit a Volkswagen

Garázs

Visszahívja autóit a Volkswagen

A német autógyár a mára 25 milliárd dollár piaci veszteséget okozó botrány eredményeként döntött úgy, hogy visszahívja az autóit, és javítja a csaláshoz kapcsolódó szoftvermódosítást.

Mindezt 2016 végére meg is csinálnák, állítja a cég újonnan kinevezett vezérigazgatója, Matthias Müller. Kezdési dátumnak azonban 2016 januárját jelölte meg a Porsche-tól Martin Winterkorn lemondása után eljött vezérigazgató.

Az amerikai szóvivője a cégnek ugyanakkor rávilágított arra,  hogy ez a javítási ígéret egyenlőre csak az Európai Unióban valósul meg, és az Egyesült Államokban lévő nagyjából 488000 autó sorsa ilyen szempontból még kérdéses.

A becslések szerint a vállalatnak ez lépése nagyjából 87 milliárd dollárjába kerül. Müller ezért azonnal elrendelte a nem létszükségletű fejlesztések leállítását, ezzel pénzalapokat felszabadítva a finnanszírozáshoz. Mint kiemelte, a botrány egy lehetőség a cégnek, hogy átdolgozza a szerkezeti struktúráját, valamint azt is hozzátette, hogy fejlődésre van szüksége a gyártónak nem forradalmi dolgokra, hogy visszaállítsák a vásárlók bizalmát.

 

Forrás: The VergeSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle