Connect with us

Kombiként még vonzóbb a Reanult Talizman

renault_talisman_estate_2

Garázs

Kombiként még vonzóbb a Reanult Talizman

Már a szedán is vonzó volt, de a puttonyos kivitel talán még harmonikusabb.

Hiába a kissé keletiesen, pontosabban törökösen csengő névválasztás, a Renault Talisman egy teljes mértékben európai, mégpedig a gyáriak ígérete szerint egyenesen prémiumhangulatú modell. Mi igazság szerint továbbra sem értjük, hogy a Laguna utódjának miért volt szüksége a névváltásra, de a Renault szakembereinek biztosan nyomós indokaik vannak a lépés miértjére.

renault_talisman_estate_1

Lényeg a lényeg, a Laguna utódjára büszkék lehetnek a franciák, hiszen a Talisman technikailag a kategória élvonalába tartozik, a minőség maximalizálásában pedig a Mercedes szakértői segítették illetve segítik a franciákat. A négyajtós Talisman a nyár közepén, júliusban debütált, és még be sem mutatta a Renault élesben valamely nagy európai autószalonon az autót, a márka máris bejelentette a kombi változatot. Mindkét változat a kapuit heteken belül megnyitó Frankfurti Autószalonon fogja európai premierjét ünnepelni.

renault_talisman_estate_2

A puttonyos Talisman pedig nem meglepő módon nem sokban különbözik testvérétől. A változások lényegében a B-oszloptól hátrafelé kezdődnek, de a lényeg, hogy az elektromosan nyíló/csukódó ötödik ajtó mögött egy alapesetben is 572 literes űrt találunk, a variálhatóságnak is köszönhetően pedig a kombi jóval praktikusabb a limuzinnál, továbbá a hátsó utasok fejtere is nagyobb (+30 mm).

renault_talisman_1

Öt üléssel nézve a raktér 112 cm hosszú, ha pedig előrehajtjuk a hátsó üléstámlákat, 201 cm hosszú űrt kapunk, vagyis akár egy szabványos matracot is elhelyezhetnének az aludni vágyók a Talisman Estate hátsójában. Ilyenkor a raktérfogat 1700 literre ugrik. A kombi különben 486 cm hosszú, 1,87 méter széles, 1460 mm magas, tengelytávolsága pedig 2810 mm, vagyis pontosan annyi, mint a szedáné.



Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő