Connect with us

Ezeket ne felejsd el megnézni mielőtt útnak indulsz

nyralas2

Garázs

Ezeket ne felejsd el megnézni mielőtt útnak indulsz

Hasznos listát állított össze a Goodyear.

Minden évben számtalan turista indul útnak Európa-szerte, hogy autóikkal nagy távolságokat leküzdve eljussanak kedvenc nyaralóhelyükhöz. Tavaly az európaiak 42%-a utazott külföldre szárazföldön, és ezt az utat 65%-uk autóval vagy egyéb gépjárművel tette meg. Az utazás maga pedig számos potenciális kihívás rejt: telepakolt autó, izgága családtagok és extrém hőmérsékleti viszonyok, amik mind-mind megnehezítik a vezetésre való koncentrálást. A kutatások szerint az üzemzavarok és műszaki problémák 32%-a akkor jelentkezik, mikor a nyaralóhelyünk felé tartunk, ugyanakkor az utazás előtti megfelelő előkészületek és tervezés sokkal gördülékenyebbé teheti autós kirándulásainkat.

autonyaralas

Mivel a közúti biztonság a Goodyear számára elsődleges szempont, a gumiabroncs-gyártó az alábbi tippekkel igyekszik segíteni, hogy a nyári vakációt biztonságos járművel és teljes lelki nyugalommal élvezhessük. A biztonságos és élvezetes autós túrák gondos előkészületeket, higgadt vezetési stílust és megfontolt vezetési szokásokat kívánnak:

 1. Amikor bepakol autójába, lakókocsijába vagy lakóautójába, győződjön meg róla, hogy a csomagok elhelyezését a következőkben leírtak szerint végezte
 2. Lakókocsi vagy pótkocsi vontatásakor bizonyosodjon meg róla, hogy minden szorosan rögzítésre került-e!
 3. Amikor már úton van, figyelje a környezetében uralkodó forgalmi körülményeket, és tartson biztonságos távolságot!
 4. A nyári utazások legfontosabb pakolási szabálya: az utoljára bepakolt tárgyak kerülnek ki elsőként az autóból
 1. Készüljön fel arra az eshetőségre, hogy a nyaralás során defektet kap
 2. A KRESZ alapvetően minden Európai országban hasonló, de akadnak eltérések, amikkel érdemes tisztában lenni. További, országok szerint csoportosított részletes tippekért töltse le az alábbi alkalmazást: Goodyear Road Safety App!
 1. Mielőtt útra kelne, pihenje ki magát! A francia utakon 3-ból 1 baleset a fáradtság következménye! 
 1. Első a biztonság! Megpakolt autók, forgalmas utak, hosszú menetidő. Ha útra kel a nyáron, ezeknek megfelelően alakítsa vezetési stílusát!
 2. Ne hagyja, hogy az autó utastere túlságosan felmelegedjen. Kutatások szerint a magas hőmérsékletnek ugyanolyan hatása van, mint a 0,5-ös véralkoholszintnek!
 3. Ha családdal utazik, kifejezetten figyeljen arra, hogy a szemét mindig az úton tartsa, különösen, ha a hátsó ülésen gyerekek utaznak!
 4. Háziállatokat soha ne hagyjon szabadon mozogni az autóban!
 5. A nyári balesetek közül minden hatodikat helytelenül felfújt abroncsok okozzák! Ezért az abroncsokban uralkodó nyomást még az indulás előtt, az abroncsok „hideg” állapotában ellenőrizni kell, és olyan szinten kell beállítani, hogy az megfeleljen a nagyobb terhelésnek.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő