Connect with us

technokrata

Íme a nyomtatott sportautó

Garázs

Íme a nyomtatott sportautó

Cseppet sem hagyományos és nagyon jól megy!

A 3D nyomtatás folyamatos fejlődése vezetett oda, hogy mára már nemcsak apróbb tárgyakból, hanem nagyméretű, a mindennapok során használható eszközökből is nyomtathatnak egyet. Ettől függetlenül az ember felkapja a fejét arra, hogy már autó is készül ezzel a technológiával.

A Blade névre keresztelt járgányt a San-Franciscó-i  Divergent Microfactories startup munkatársai fejlesztették ki. Egy ilyen bonyolult eszköz gyártásához rengeteg innovációra van szükség. A könnyebb előállítás érdekében a mérnökök kifejlesztettek egy eljárást, amivel a nyomtatott alumínium keret a szintén nyomtatással szénszálas vázhoz csatlakozik.

blade

Ez amellett, hogy rendkívüli merevséget garantál a könnyű gyárthatóság mellett, a súlyra is jótékony hatással van, így a jármű váza 90%-kal könnyebb egy hagyományos személyautóénál. A sportautó önsúlya egyébként alig 635 kg, így a 700 lóerős, gázzal és benzinnel is működtethető motor 0-ról 100-ra alig 2 másodperc alatt gyorsítja fel.

Az elképesztő újdonságról eddig ennyit árult el a gyártó, így sem az árát, sem a pontos műszaki paramétereket nem tudtuk meg.Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

fitnesz-kiegeszitők

Kütyük

Fitnesz-kiegészítők és az edzésmonitorozás

2019. november 19. kedd
ThinQ
MIO

Kütyük

Brutális Black Friday akciók a MIO-tól

2019. november 15. péntek
montblanc

Kütyük

Mindössze 16 darab készült ebből a zsebórából

2019. november 15. péntek
ETERNUS

Kütyük

Megjelent a új generációs ETERNUS tároló család

2019. november 13. szerda

Dotkom