Connect with us

Leteszteltük a Suzuki üzemanyag lopásgátlóját

Garázs

Leteszteltük a Suzuki üzemanyag lopásgátlóját

A MoPet SuSwi FuelComboModul v2.0 egy megtérülő befeketetés lehet minden régi Swift tulajnak.

Véletlenül akadtam rá egy Facebook csoportban a MoPet SuSwi FuelComboModul v2.0 elnevezésű elektronikára, mely az itthon nagy számban fellelhető, 1989-től 2003-ig gyártott Suzuki Swiftek két nagy hiányosságát pótolja. Biztos sokan találkoztak olyan Suzuki Swiftessel akinek már lopták el benzinét az autóból, vagy éppen a kedves olvasó volt ennek áldozata sajnos. Korábbi cikkünkben adtunk pár tippet, hogyan lehet ezt valamilyen módon meggátolni, de az igazi megoldás most jelent meg. Ennek az új modulnak a megálmodója Dávid, aki jó maga is Suzuki Swift tulaj volt valamikor, és a termék megtervezését, gyártását Andrásnak köszönhetjük.

A köztudatban “régi swift”-ként emlegetett autóból gyárilag kimaradt a kevés üzemanyagra figyelmeztető lámpa, illetve az üzemanyag-szintjelző mutatója állandóan mutatja, mennyi benzin van kedvencünk tankjában. A tolvajok persze szeretnek biztosra menni a várható zsákmánnyal kapcsolatban, nekik sem mindegy, hogy 2000ft-ért vagy 10000ft-ért kockáztatják a lebukás fennálló veszélyét. Most már térjünk a lényegre, ez a kis szerkezet ezt a problémát is kiküszöböli, hiszen az autó leállítása után a mutatót az alsó végállásba mozdítja el, majd indításkor lassacskán (1-2 perc) visszaáll a mutató az aktuális üzemanyagszintre.

A két videóban éles működés közben is látható a FuelComboModul, és én magam is kijelenthetem, hogy a saját autómban is tökéletesen működik. Ezt a bonyolult áramkörös, mikrovezérlős terméket lemásolni senki nem fogja tudni, mert védett a szoftver.

Az elektronika beépítése egyszerű, bár a kilométeróra kiszerelése macerásabb azoknak akik nem csináltak még ilyet, ugyanis az óra spirálját vezetékeit le kell csatlakoztatni, ráadásul a spirált érdemes kihúzni a váltóból is, mert másképp nem tudjuk a műszeregységet kibuktatni. Tovább már nem is csavarom a dolgokat, hiszen még a kormányoszlopot is le kell engedni ehhez a művelethez. Akinek ehhez nincs kedve, ideje, affinitása, azok elvihetik egy autóvillamossági szerelőhöz, akinek ez a feladat egyszerűbben megy.

Fontos még hozzátenni azt is, hogy mivel gyárilag minden Suzuki Swift-ből máshol fogy ki az üzemanyag az óra szerint, ezért a tankolásra figyelmeztető lámpa állítható az igényeknek megfelelően, hogy mikor villanjon fel, mikor kanyarodjunk egy üzemanyag-töltőállomás felé.

Sokan eddig más megoldást alkalmaztak, vagy garázsban állnak, esetleg padkára tolatnak rá, vagy egy törölközőt dobnak a műszeregység elé. Ezzel az új megoldással viszont többet nem kell ilyenekkel bajlódni és megelőzhetjük vele a bajt. A termék ára 6500 magyar forint plusz a postaköltség ha valaki nem tudja személyesen átvenni, de köszönhetően Dávidnak és Andrásnak aki a Technokrata.hu-ra hivatkozva rendeli meg tőlük a MoPet SuSwi FuelComboModul v2.0-t, az 5500 forintért magáénak tudhatja (plusz postaköltség nem személyes átvétel esetén). Amit még tudni kell, a terméket gondosan becsomagolva kapjuk kézhez, plusz mellé kapunk egy késes leágaztatót (gyors csatlakozó), valamint a beszerelési útmutatóját, számláját és garanciáját. Igen, jól olvasta mindenki, számlát és garanciát is kap.

Fontos megemlíteni, aki úgy dönt, hogy csak a tankolásra figyelmeztető ikont szeretné megvásárolni, annak is adott a lehetőség, mert ilyen modul is van, az 4500 forintba kerül. Ezek viszont csak az 1996 utáni fordulatszámmérős kilométerórákba helyezhető be, kialakítása miatt, így mindenki ennek tudatában rendelje meg, hogy biztosan be tudja építeni vagy rakatni a szerelővel.

További termékük most jelen pillanatban az univerzális komfortindex, mely gyártótól függetlenül a legtöbb autótípusba beépíthető, ennek működéséről és áráról érdeklődjön mindenki Andrásnál.

A termék az alábbi e-mail címen rendelhető meg: mopet.info.rendeles@gmail.com

A cikk megszületését Dávid és András segítette, köszönjük.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom