Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új kategóriába léphet be a Dacia

Garázs

Új kategóriába léphet be a Dacia

A feltörekvő piacokra szánják az új Reanult Kwid városi kisautót.

Derült égből villámcsapásként új Renault modellt kapunk, amelynek bár fő piaca India, mégis globálisan kapható lesz. Kialakítása költséghatékony, mégsem Daciának hívják. Egészen kis külső méretei vannak, de viszonylag tágas belső teret ígér. A Kwid bemutatkozik.

renault_kwid_2

Első ránézésre okozott némi fejtörést, hogy hova tegyük a modellt. A Kwid a Renault Nissannal közösen fejlesztett CMF-A platformjára épül, és alapvetően a miniautók szegmensében indul, viszont formailag és hasmagasság terén (180 mm) némi crossovert is elrejtettek benne a tervezők.

renault_kwid_5

A 3,68 méter hosszú és 1,58 méter széles karosszéria funkcionális, helykínálatra kihegyezett belső teret rejt – a klíma vezérlőitől kezdve az érintőképernyős LG rendszeren át mindent megtalálunk, amelyről beugorhat a Dacia, mégis a hírek szerint marad a Renault elnevezés. Bár a globális szó többször szerepel a sajtóanyagban, Európába nem érkezik a típus – de ha ez megtörténne, a Kwid nálunk biztosan Dacia elnevezést kapna.

renault_kwid_4

A típus mozgatásáról egy új fejlesztésű 0,8 literes erőforrás gondoskodik, amelyhez ötfokozatú váltó csatlakozik – a költséghatékonyság jegyében. Utóbbi ismérv lesz a Kwid egyik nagy erőssége: Indiában mintegy 1,5 millió forintnyi rúpiáért el lehet majd hozni a Kwidet.

renault_kwid_6

Forrás: autopult.hu



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés