Connect with us

technokrata

Összkerékkel jön az olcsó Tesla

alap_tesla

Garázs

Összkerékkel jön az olcsó Tesla

Új belépőmodellt mutatott be az elektromos autóiról ismert vállalat.

A kizárólag elektromos autókat gyártó Tesla új belépő szintű modellt mutatott be. A Model S 70D alapfelszereltségként összkerékhajtást kap, és bár a gyártó legkedvezőbb típusaként szolgál a jövőben, mégsem ő lesz a legolcsóbb.

A kínálat eddigi kiindulópontját jelentő 60-as változat megszűnik, így a legkedvezőbb módja egy új Tesla birtoklásának az újonnan bemutatott 70D lesz. Az újdonság viszont körülbelül 1,5 millió forintnyi valutával drágább, mint elődje (a beszálló a tengerentúlon 22,5 millióba kerül), igaz, ezért jóval többet kínál, mint a négy kerék hajthatósága. A korábbi verzió 385 lóerős teljesítményéhez képest itt megtalálható a kétmotoros kialakítás, amely akár 521 lóerőt képes felmutatni. Emellett a nagyobb akkumulátorok (70 kWh) révén a hatótáv is megnőtt: 335 helyett 386 km-t tehetünk meg egyetlen feltöltéssel.

alap_tesla

A felső-középkategóriás sportszedán menetteljesítményei alapján nem hagy kívánnivalót – a 0-100-as gyorsulást például 5,4 másodperc alatt letudja, miközben váltó nélkül is képes 225 km/h-s végsebességre. Ez pedig szintén jelentős javulás az előd 5,9-es és 190 km/h-s értékeihez képest.

A Model S 70D már rendelhető a tengerentúlon, illetve Európa szerencsésebb országaiban, ahol már forgalmazzák a márkát. Az első példányok kulcsát várhatóan májusban vehetik át a tulajdonosok.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák