Connect with us

technokrata

Jön az olcsó Ferrari

Garázs

Jön az olcsó Ferrari

Lefelé nyit a Ferrari: kedvezőbb beszálló modell van készülőben.

A legfrissebb hírek szerint új belépő modellen dolgozik a Ferrari. Persze az újdonság sem lesz tömegek kiváltsága, de bemutatásával a Porsche 911 Turbo és a McLaren 570S komoly konkurenciát kaphat.

A részletek egyelőre meglehetősen korlátozott számban állnak rendelkezésre, de állítólag egy rejtélyes belső forrás már biztosra ígérte az újdonság érkezését. Az új beszálló modell bemutatkozásának viszont nagyon is van értelme, ugyanis a jelenlegi modellpaletta turbósításával alaposan megugrott a ménes mérete a lovacskás márkánál. Az eddigi legkedvezőbb alternatívának számító Ferrari Californiában például már 560 lóerős turbómotor szolgál, felette a 488 GTB pedig már 670 lóerőt tesz le az asztalra.

ferrari1

Az új beszálló modellt a hírek szerint új fejlesztésű, V6-os biturbó erőforrás hajtja majd, ami furcsa döntés, hiszen a California T papíron 560 lóerős feltöltött V8-asa sem lóg már ki a kategóriából. Az új motor fejlesztését viszont a károsanyag-kibocsátás csökkentése indokolhatja, később pedig a drágább modellekben az új erőforrás elektromotorokkal való összefonódása sem lehetetlen a kettős cél (környezetkímélés és teljesítmény) elérése érdekében.

Bárhogy is lesz, a várhatóan 2019 környékén érkező típus a márkához hűen biztosan nem áll meg 500 lóerős teljesítmény alatt, és diszkont vételnek sem lesz nevezhető: az alapár 50 millió felett indul majd.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin