Connect with us

technokrata

Egymillió fontot érhet Az olasz meló 46 év után előkerült Lamborghinije

Garázs

Egymillió fontot érhet Az olasz meló 46 év után előkerült Lamborghinije

Egymillió fontot, azaz 420 millió forintot érhet az a Lamborghini, amely Az olasz meló című 1969-es filmben szerepelt és 46 év után most két brit üzletember bukkant rá.

 A Lamborghini Miura a film egy Alpokban forgatott jelentében lángok martalékává vált egy alagútban, majd egy bulldózer kitolta onnan és a mélybe taszította.

A klasszikus sportautóról sokan gondolták, hogy végképp az enyészeté lett, ám most, csaknem öt évtized után mégis előkerült, méghozzá kitűnő állapotban – számolt be a fejleményről a The Daily Telegraph online kiadása.

Iain Tyrrell brit üzletember karácsonykor kapott egy tippet a Miuráról. Lehetősége nyílt rá, hogy tüzetesen megvizsgálja, és megpróbálja hitelesíteni. “Kezdetben szkeptikus voltam, hiszen 46 éve senki sem látta. De megbízható forrásból származott az információ, tehát komolyan vettem. Nagyon James Bond-szerű volt az egész, Párizsba kellett utaznom, hogy egy titkos földalatti garázsban megvizsgáljam a kocsit” – mondta a Daily Mailnek.

Tyrrell úgy értesült, hogy Az olasz meló kérdéses jelenetéhez két autót használtak, mindkettőt a Lamborghini biztosította a forgatáshoz. Az egyik valóban roncshalmazzá vált a jelenetben, a másik viszont sértetlenül megúszta.

Tyrrell, a Cheshire Classic Cars tulajdonosa elmondta, hogy Az olasz meló Lamborghinije a szuperautók afféle szent grálja, mivel senki sem tudta, hogy mi történt vele a forgatás után. Az üzletember szerint késég sem fér ahhoz, hogy valóban az eredeti autó került elő.

Tyrrell üzlettársával, Keith Ashworthszel azt tervezi, hogy világszerte bemutatják a Lamborghinit, amelyet 2004-ben a Top Gear magazin “a világ legmenőbb autójának” választott.

Az olasz melót Peter Collison rendezte Michael Caine, Noel Coward és Benny Hill főszereplésével. A Golden Globe-díjra jelölt akciófilmből 2003-ban felújítás is született Donald Sutherland, Mark Wahlberg és Edward Norton közreműködésével.

Forrás: MTISzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák