Connect with us

technokrata

Bármi megtörténhet: Volkswagen mikrobusz 64 millióért

volkswagen_stretch_microbus_1_medium

Garázs

Bármi megtörténhet: Volkswagen mikrobusz 64 millióért

Kétségtelen: a Volkswagen első mikrobusza, a T1 kultikus darab, de ennyire talán nem. Egy szép darab a napokban 64 millió forintért cserélt gazdát, amely még annak tekintetében is hihetetlen összeg, hogy hosszított verzióért adták.

 A 33 ablakos, hosszított T1 előtt valószínűleg leborulnak a típus rajongói. Érthető, mivel a napfénytetőt is felmutatni képes modell megőrizte varázsát, miközben akár 12 főnek is helyet adhat. A saját futballcsapattal rendelkező apukák álmát két évig készítette egy kizárólag Volkswageneket restauráló amerikai műhely. Az egzotikus végeredmény meglehetősen világos belső teret kínál, miközben a kultikus fényezés, és a jellegzetes 15 colos felnik megmaradtak.

volkswagen_stretch_microbus_1_medium

A mozgatásról egy teljesen újjáépített 2074 köbcentis motor dolgozik. A hajtáslánc teljesítménye 100 lóerő alatt van, vagyis még egyenesben sem éppen száguldógépről beszélünk, de erősebb első fékeket, jobban kapcsolható váltót és új kipufogót is kapott a jármű. A LED-es fényszórók és hátsó lámpák már a modern kor vívmányai.

volkswagen_stretch_microbus_5_medium

A barna bőrös, egyedi fából készült belső láttán kétségbe sem vonhatjuk, hogy igazi bulibusz ez a T1, különösen, ha hozzáadjuk az Alpine erősítőkkel és JBL hangszórókkal operáló audiorendszert, valamint a változtatható színű éjjeli világítást. Nem csoda, hogy a négykerekű Hawaii-on, egy VIP limuzinokkal foglalkozó családi vállalkozásban töltötte mindennapjait.

volkswagen_stretch_microbus_7_medium

Családi okok miatt a tulajdonosnak meg kellett válnia az épített veterántól, amely a szigetről egy gyűjtő garázsába költözött. Az árcédula még így is meglepő: 64 millió forintnyi valutát adtak a felspécizett T1-ért. Önök szerint megérte a befektetés?

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák