Connect with us

Hirdetés

technokrata

Többé már nem elérhetetlen álom: 11 millió az új Ford Mustang

Garázs

Többé már nem elérhetetlen álom: 11 millió az új Ford Mustang

A várakozásoknak megfelelően meglehetősen versenyképes áron lehet hazánkban is megvásárolni a Ford Mustang új generációját. A 314 lóerős turbómotorral 11,27 millió forinttól kapható az újdonság, de még érdekesebb az ötliteres, V8-as „igazi Mustang” ára.

Az európai autóvásárlók már megrendelhetik a vadonatúj Ford Mustangot. Az ikonikus modell 50 éves története során most először fordul elő, hogy az autó egész Európában kapható. A 314 lóerős, 2,3 literes EcoBoost motorral vagy egy 418 lóerős, 5,0 literes V8-as erőforrással hajtott Mustang kupé és kabrió változatban rendelhető meg a FordStore márkakereskedésekben 11,27 millió forintos induló áron. A nyitott verziós változatért 1,7 millió forintot kér a Ford.

Alapból is jó a felszereltség, de fél-másfél millió forintért csúcsra járathatjuk. Az okostelefont és tabletet használó vevők egy új alkalmazás segítségével összeállíthatják és megoszthatják saját virtuális Mustangjukat, amit be is illeszthetnek egy általuk választott környezetbe. Az Apple és Android készülékeken ezen a héten elérhető Virtual Mustang alkalmazással a vásárlók először kiválaszthatják a karosszéria fajtáját, a fényezést és a könnyűfém keréktárcsákat. Az így összeállított autót be is emelhetik egy tetszőlegesen kiválasztott környezetbe, amit készülékükkel fotóznak le, sőt még a jármű valósághű motorhangját is meghallgathatják – majd a fotót megoszthatják barátaikkal. Egyszerűbb út, hogy a vásárlók online konfigurátor segítségével megalkothatják a számukra tökéletesen megfelelő Mustang-változatot.

A beszálló verzió, bár csak négyhengeres, a sportos közlekedéshez a tapasztalatok alapján elég is. A 0-100 km/h-s sprintidőt 6 másodpercen belül abszolválja a belépő motoros Mustang, ami 10-ből 9 leendő tulajdonosnak több mint elég, a 235 km/h-s végsebességhez hasonlóan, ami viszont a teljesítmény ismeretében meglepően alacsony. A váltásról szériában egy remekül kapcsolható hatfokozatú kézi váltó vagy 650 ezer forintos felár ellenében egy hatgangos automata gondoskodhat. Bővebb információt a modell erőforrásairól, valamint a modell valós teljesítményéről külföldi sajtós írásunkban kaphatnak.

A nyitott változat 1,7 millió forinttal drágább. Az új Mustang alapfelszereltségének része a nagy teljesítményű fékrendszer-csomag, a 19 colos keréktárcsák, az automatikus xenon fényszórók, a LED hátsó lámpatest és a bőrkárpitozás. Ugyancsak alapáron jár a kétzónás klímaberendezés, a 9 hangszórós audiorendszer, valamint a 8 colos színes érintőképernyővel kiegészített hangvezérlésű SYNC 2 fedélzeti csatlakozási rendszer (navigáció 380 ezer forint). A Recaro sportülésekért 573 ezer forintot kér a márka, ha lemondunk róluk, az ülések klimatizálása mindössze 183 ezer forintos tétel.

A 418 lóerőt és 524 Nm nyomatékot teljesítő ötliteres, szívó V8-assal az igazi a Mustang, talán ezt nem is kell magyarázni. Az öblös, szépen gurgulázó motorral is a miénk lehet a típus 13 millió forintért, amely még mindig alákínál például a 328 lóerős Nissan 370Z indulóárának. Ezért sportosabb hűtőrácsot, feketére fényezett 19 colos kerekeket, első légterelőajkat, és GT felségjelzéseket kapunk.

Európában a vadonatúj Ford Mustang kizárólag az új FordStore márkakereskedésekben rendelhető meg. A főleg nagyvárosi környezetekben felépített, új stílusú kereskedésekből egyre több jelenik meg a régióban. A Mustang korábban sosem került világszerte forgalomba, ám az új Mustang most több mint 100 piacon lesz kapható. Az első szállítmányok Ázsiába irányulnak, s az autó az év közepén érkezik meg Európába. Az európai vásárlók a 2014-es UEFA Bajnokok Ligája döntője idején rendelhették meg az első 500 darab Ford Mustangot. A mérkőzés során több mint 9300-an regisztráltak, hogy lefoglalhassák az autókat, s az első 500 regisztráció alig 30 másodperc alatt érkezett be.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés