Connect with us

technokrata

Veszélyesek a BMW-k?

2014-bmw-connected-drive-technology-upgrades

Garázs

Veszélyesek a BMW-k?

Egy biztonsági hiba miatt a távolból nyithatóak a BMW-k.

A számítástechnika fejlődése rengeteg jótékony hatást hozott magával, hiszen az elesettek segítése mellett az átlagember mindennapjait is megkönnyítheti egy-egy modern készülék. Az autók sem kivételek ez alól, hiszen egy fiatal típus nemcsak szebb, gyorsabb és okosabb, de biztonságosabb is a korábbi társainál, sőt, a fejlett funkciók hatására még az irodánk is mobilizálható.

2014-bmw-connected-drive-technology-upgrades

Az ilyen fejlesztésekben élen jár a BMW, a bajor vállalat a ConnectedDrive segítségével számtalan okos funkció tesz elérhetővé, így a telefonunk akár a távolból  is kinythatja a gépjárművet, ha esetleg úgy hozná a szükség. Ez a bonyolult rendszer azonban veszélyeket is hordoz magában, az egyikre pedig nem is olyan rég fényt derített a német autóklub. Az ADAC vizsgálata alapján a hackerek sikeresen kinyithatják a gépjárművet a távoli nyitás funkció segítségével. Ehhez még túlságosan meg sem kell erőltetniük magukat, a szakemberek állítása alapján több gépjárműn is kipróbálták a módszert, mindegyik esetben sikerrel jártak.

A BMW ezért 2,2 millió gépjárműre terjesztette ki a visszahívási akcióját, melynek keretében szoftvert frissítenek a Mini, a Rolls-Royce és a BMW egyes modelljein. Szerencsére nem kell minden tulajdonosnak a szervizbe fáradni, az otthoni frissítés funkcióval ugyanis elég egy WiFi hotspot közelébe parkolni, az autó pedig elvégzi a szükséges procedúrákat.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő