Connect with us

technokrata

Felállhat a padlóról a Spyker

0130_spyker_venator_1

Garázs

Felállhat a padlóról a Spyker

Visszatérhet a neves sportkocsigyártó.

Számtalan szomorú történetről hallani manapság az autóiparban. Nemrég még ezek közé tartozott a holland sportkocsigyártó, a Spyker csődje is, azonban egy váratlan fordulattal most úgy tűnik, a különleges négykerekűeket kínáló márka mégis talpra állhat.

A Spyker fellebbezést ugyanis elfogadták, és a csődöt kimondó határozatot megsemmisítették, amit annak köszönhetnek, hogy az utolsó pillanatban mégis sikerült találniuk egy finanszírozási lehetőséget. A gyártó persze még így sincsen teljes biztonságban, csupán visszakerült a kifizetési moratórium státuszába, aminek keretein belül azonban ismét működhetnek és új üzleti tervet alakíthatnak ki.

0130_spyker_venator_1

A vezérigazgató, Victor Muller pedig felettébb pozitívan áll a helyzethez, hiszen elmondása szerint akár ebből a kutyaszorítóból is heteken belül kimászhatnak. Mindez egyébként a hitelezőkkel való megegyezéstől függ, melyben nagyon bízik a vezető – nem is csoda.

Muller úr egyébként azt is elárulta, hogyha sikerült egyezségre jutni, akkor végre piacra dobhatják majd a B6 Venator névre hallgató modelljüket, valamint beolvadhatnak majd egy amerikai kézben lévő manufaktúrába, mely az elektromos repülés területén tevékenykedik. A vezérigazgató egyelőre nem árulta el, hogy melyik cégről van szó, de amennyiben valóban egy villanyos megoldásokkal foglalkozó vállalattal egyesülnének, úgy hamarosan akár elektromos hajtáslánccal szerelt Spykerekkel is találkozhatunk majd. Előbb azonban a megegyezésnek kell létrejönnie.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle