Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Maserati felhagy a tükrökkel

Garázs

A Maserati felhagy a tükrökkel

A CES-en bemutatott koncepció szerint az olasz autógyártó tükrök helyett kamerákat és kijelzőket használ majd a jövőben.

A QNX csapata minden évben lenyűgözi a CES látogatóit, és ez idén sem történt másképp. Bemutatták a QNX 2015 Maserati Quattroporte GTS koncepcióautót, melyet a legmodernebb technológiákkal szereltek fel.

Az autó vezetőjét az ADAS (advance driver assistance systems), egy vezető segítő asszisztens rendszer segíti a közlekedésben. Ide nem csak az említett kamerák, hanem lenyűgözően hasznos szoftveres biztonsági rendszerek is tartoznak. Például a sokat emlegetett holttérre nem kell többé figyelnünk sávváltásnál, hiszen a tükrök alatti zöld csík pirosra vált, ha egy másik jármű épp ott tartózkodik.

Azzal, hogy a tükröket képernyőkkel és kamerákkal helyettesítették, olyan funkciók érhetők el rajtuk, melyekre a hagyományos panelek nem lennének képesek. Például tolatásnál nem csak megváltozhat a kamera állása, hanem akár egy nagyított képet is kaphatunk a megjelenített tartalmakról.

Ezek rettentően megnövelnék az utasok és az autó biztonságát. Kíváncsian várjuk vajon megvalósulnak-e ezek az újítások a következő generációs Maseratik esetében.

QNX_2015_concept_car_Maserati_EB_navigation_1200_b



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés