Connect with us

Hirdetés

technokrata

Íme a világ legértékesebb fészere

Garázs

Íme a világ legértékesebb fészere

Évtizedekig több mint 100 veterán porosodott benne.

Valószínűleg mindenki álmodozott már arról, hogy egyszer talál valami rendkívül értékes kincset a hátsó kertben, vagy éppen egy kirándulás során. Az autórajongóknál persze ez akár egy rég elfeledett, távoli rokon veterán csodája is lehetne. Franciaországban most valóra vált ez az álom, ugyanis nemrégiben találtak egy fészert, mely 100 rendkívül ritka és értékes oldtimert rejtegetett hosszú évek óta.

feszer_1_medium

Valószínűleg a világ egyik legjelentőségteljesebb fészeréről beszélhetünk – legalábbis autózás szempontjából – ugyanis olyan modelleket leltek a hatalmas kapuk mögött, mint egy mindössze 37 példányban elkészült, 1961-es Ferrari 250 GT SWB California Spider, egy 1956-os Maserati A6G Gran Sport Fura vagy éppen egy Bugatti 57 Ventoux. Nem nehéz elképzelni, hogy micsoda értéket képviselnek ezek a rendkívül ritka típusok – elég, ha megnézzük a márkák jelenlegi kínálatának árcéduláit.

Az éppen 100 darabos gyűjteményből egyébként a felújításuk után 60-at elárvereznek majd, és az aukciós ház szakértői szerint az említett Ferrari akár 3,67 milliárd forintért is elkelhet, míg a Maserati is legalább 367 milliót ér. Az autók egyébként Roger Baillon francia közlekedési mágnás tulajdonában voltak, aki az 1950-es évektől kezdve gyűjteni a ritkaságokat. A szép kezdet után sajnos 20 évvel később hanyatlani kezdett a vállalata, aminek következményében 50 autótól kellett megválnia, azonban a maradék 100 javíttatására már nem volt kerete, így azok egészen mostanáig pihentek az istállóban.

Az Arcturial aukciós ház szerint egyébként sajnos mindössze 60 darabot lehet helyrepofozni a hatalmas gyűjteményből, azonban így sem kell elkeserednie a tulajdonosoknak, hiszen ezeknek összértékét is 3,6 és 4,6 milliárd forint közé saccolják, ami váratlan jövedelemként valószínűleg senkinek nem jönne rosszul. A gyűjtők valószínűleg már készítik a pénztárcájukat, nekünk pedig továbbra is marad az álmodozás és a lenyűgöző képek, valamint a videó nézegetése.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés