Connect with us

technokrata

Szinte bárhol tölthetjük majd elektromos autóinkat

Garázs

Szinte bárhol tölthetjük majd elektromos autóinkat

A BMW lenyűgöző koncepciója az utcai lámpák energiaforrását használja fel az elektromos járművek töltésére.

Mivel a közúti világítás is természetesen árammal működik és az autók közvetlen közelében van, nagyszerűen lenne használható az elektromos járművek töltésére.

Nem a BMW az első, aki felfigyelt erre, de már el is készítették a Light and Charge LED utcai világítóegységet. Ezzel nem lenne szükség külön töltőállomásokat kiépíteni, hiszen elég lenne csak megállni egy utcai lámpa közelében és elindítani a töltést. A leírás szerint az autótulajdonosok egy mobilappon keresztül fizethetnek a töltésért, amivel végképp egyszerűvé válik a metódus.

A BMW központ előtt már be is szereltek két egységet, melyek tökéletesen végzik feladatukat. Amiért valóban életképessé válik a koncepció az az, hogy a benzines járművekkel ellentétben a töltés nem 5 percbe telik, így bizony hosszú órákat kellene elidőznünk a töltőállomásokon, hogy újra nekivágjunk az útnak.

Az Intelilight valósította meg először az ötletet, de a német gyártó lehet az első, aki az utcára viheti a koncepciót. Reméljük így is el, amint elterjednek ezek a járművek.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle