Connect with us

Íme a családi hibrid

toyota_prius_plus_3_medium

Garázs

Íme a családi hibrid

Bemutatkozott az új Toyota Prius+

A hat éves modellciklus manapság általánosnak tekinthető, ahogyan a félidőben érkező frissítések is. Nincs ez másként a Toyotánál sem, és a Yaris után a Prius+-t is kezelésbe vették a japánok, méghozzáaz Aygo által elindított formai megoldások alapján. A családi hibrid persze valamivel visszafogottabb köntöst kapott kisebb testvéreinél.

Hatalmas változásokra azért nem kell számítanunk, a felfújt Prius azonban így is sokkal morcosabban tekint ezen túl a világra. A szemöldökráncolást imitáló, immár ledes első fényszórók és a mostantól hatalmas fekete betéttel készülő első lökhárító agresszívabb tekintetet kölcsönöz az autónak, a ködlámpáknak is helyet adó, magasabbra húzott beömlőkről nem is beszélve.

toyota_prius_plus_1_medium

Ahogyan az lenni szokott egy ráncfelvarrás alkalmával, hátul leginkább a lámpatesteknél érhetjük tetten a változtatást, mely az eddigi teljesen átlátszó megoldás helyett egy kis piros színnel gazdagodott.

Az utastér formailag nem változott, de néhány új anyaggal és betéttel azért igyekeztek feldobni a hangulatot. A váltókar és a légkondicionáló kezelőszervei ezen túl sötétebb, ezüstös metál színben pompáznak, míg a kilincsek és még néhány elem krómdíszítéssel kerülnek az autóba. Az igazi újdonságot a Toyota Touch 2 multimédiás rendszer jelenti, mely a frissítéssel került beépítésre a Prius+-ba. Az érintőképernyős kijelzővel ellátott központi kezelőegység rengeteg új funkcióval bír, mint például a tolatókamera, vagy a háromdimenziós navigációs rendszer.

toyota_prius_plus_2_medium

A lemezek alatt sem hagyták érintetlenül a négykerekűt, ugyanis a komfort és a biztonság nevében új karakterisztikát kapott a kormányzás és a felfüggesztés, valamint hatékonyabb zajszigetelést is beépítettek a mérnökök. Az immár Euro6-os környezetvédelmi normáknak is megfelelő, frissített családi hibrid hamarosan  a márkakereskedésekben is elérhetővé válik.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom