Connect with us

Töltsd ingyen elektromos autódat!

Garázs

Töltsd ingyen elektromos autódat!

Nyilvános elektromos autó töltőket helyezett üzembe a Telenor Magyarország törökbálinti székhelyén, melyeket bárki díjmentesen használhat. A mobilszolgáltató irodaházának parkolójában elhelyezett töltőállomások segítségével egyszerre akár két autó is felkészülhet útjának folytatására.

A Telenor Magyarországnál fontos alapérték a környezettudatos működés, ezért a mindennapok során is kiemelten ügyel arra, hogy a lehető legkevésbé terhelje a környezetet, minél kevesebb természeti erőforrást használjon és minél kevesebb hulladékot termeljen. Az energiafelhasználás és ezzel együtt a CO2-kibocsátás folyamatos csökkentése a társaság egyik legfontosabb környezetvédelmi célkitűzése. 2013-ban a tevékenységéből eredő károsanyag-kibocsátása 20%-kal mérséklődött az előző évhez képest. A közlekedésből fakadó terhelés azonban állandó kihívást jelent a vállalat számára, ezért a Telenor folyamatosan keresi az újabb megoldásokat a mutatók javításának érdekében.

„A közlekedésből eredő károsanyag-kibocsátás nagy környezeti terheléstjelent. Kollégáink számos regionális projekten dolgoznak, sokat utaznak a környező országokba, ezért minél előbb szeretnénk környezetbaráttá tenni járműparkunkat. A vállalati flottában egyre több a hibrid jármű és tavaly vásároltunk elektromos autót is, melyet a dolgozók rövidebb, városi utakra vihetnek el. Az e-autó tesztelése során az első eredmények pozitívak, így vizsgáljuk azt, hogy érdemes-e több ilyen járműbe beruházni” – mondta el Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

A Telenor vállalati e-autóját a társaság mélygarázsában töltik, de a munkavállalók, ügyfelek és környékbeli lakosok ellátására a társaság most az irodaháza előtti parkolóban nyilvános töltőberendezést létesített, melyet bárki igénybe vehet. A töltő az e-autók mellett alkalmas e-motorkerékpárok, és e-biciklik feltöltésére is. A töltőberendezést az E.ON Hungária Zrt.telepítette, az üzemeltetést a Telenor biztosítja. A szolgáltatás használata díjmentes.

A töltők telepítéséhez olyan partnert kerestünk, aki szintén elkötelezett a környezeti terhelés csökkentése iránt, és az elektromos autózást támogató eszközök telepítésében, működtetésében élen jár a hazai piacon. Örülünk, hogy az E.ON csoport  szakértő segítségével alakítottuk ki a nyilvános töltőket, mellyel hozzájárulhatunk az elektromos autók elterjedéséhez, ezáltal pedig egy egészségesebb, élhetőbb környezet kialakulásához” – tette hozzá Kutas István.

A nap 24 órájában üzemelő töltőket az autótulajdonosok saját felelősségükre vehetik igénybe. A berendezés néhány óra alatt képes 100%-os kapacitásra feltölteni egy elektromos autó akkumulátorát. Az állomás megtalálható az elektromos töltőállomások nyilvános adatbázisában is.http://www.holtoltsek.hu/303Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom