Connect with us

technokrata

Több száz új parkolóhely: elszállítják a roncsautókat a belvárosból

Garázs

Több száz új parkolóhely: elszállítják a roncsautókat a belvárosból

Csaknem négyszáz roncsautót talált a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) szeptemberben Budapesten, amelyek elszállítását már megkezdték, ezzel parkolóhelyeket szabadítanak fel – tájékoztatta a FÖRI sajtószolgálata hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint a FÖRI elkezdte a “hátrahagyott”, üzemképtelen gépjárművek keresését a főváros közigazgatási területén. Felügyelőik az elmúlt másfél hónapban csaknem négyszáz ilyen járművet találtak, ezek elszállítását már megkezdték. További háromszáz roncsautóra hívták fel az illetékes kerületi felügyeletek figyelmét. A gépjárműveket a jegyzőkönyv felvétele után harminc nappal kezdik elszállítani.

Azt írták: az akció célja, hogy összehangoltan tisztítsák meg a roncsjárművektől az utcákat a budapesti közterület-felügyeleti szervek, ennek következtében több száz parkolóhely szabadulhat fel a városban.

Hozzátették: kérik a lakosságot, hogy ha környékükön elhagyatott, feltűnően rossz állapotú, lejárt műszaki érvényességgel rendelkező, hatósági engedély – forgalmi rendszám – nélküli gépjárművet látnak, jelezzék a Fővárosi Ügyeleti és Információs Központnak a (+36-1) 301-7500-as telefonszámon, illetve írásban az ugyelet@fori.hu email címen.

Forrás: MTISzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák