Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Toyota az üzemanyagcellában hisz

Garázs

A Toyota az üzemanyagcellában hisz

Reklámfilmmel népszerűsíti az üzemanyagcellát a japán gyártó.

A Toyota magabiztosan lépeget az első nagyszériás, üzemanyagcellás autó megalkotásának irányába, a jövő évi premier ígéretét ezúttal egy érdekes reklámfilmmel is alátámasztva. Az üzenet egyszerű: a hidrogénes hajtás a jövő – a kérdés csupán az, hogy ez mikor érkezik el.

0625_fcv_3

Úgy tűnik, a japánok a hidrogént ugyanúgy be szeretnék ültetni a fülekbe, mint a hibrid szócskát, amellyel a Toyota az elmúlt évtizedének gazdasági mérlegét megalapozta. Egy biztos: ha valakinek, akkor az utóbbi évek legjobban kereső és nem mellesleg a világ egyik legnagyobb autógyárának ez sikerülhet.

0625_fcv_4

Kétféleképpen lehet nézni a helyzetet. Vállat rántani az egyszerűbb. Tény, hogy komoly akadályok gördülnek az üzemanyagcella útjába, kezdve az infrastruktúra hiányától annak kiépítési nehézségén át a biztonsági kérdésekig. A Toyota magabiztos: a kérdés szerintük csupán az, hogy mikor jutunk el idáig.

A gyártó pedig hatalmas igyekezettel töri az utat, ám úgy tűnik, hogy a többiek kezdeti próbálkozásaiután egyedül maradt. A hamarosan érkező hidrogénes szedánjuk kezdetben nem lesz világsiker, ez biztos, ám könnyen lehet, hogy az évtized végére a Prius sikerének nyomába lép. Egyszer ugyanis már megtalálta az aranytojást tojó tyúkot a Toyota, amelynek okozati előnyét csak most kezdik ledolgozni a konkurensek.

Lehet, hogy így lesz majd az új hidrogénes modellel is? Az Autó Pult olvasói bizakodóak és nyitottak a kérdésben. Szavazásunkban az elektromos autók mögé szinte felzárkózik a hidrogénes hajtás, messze maguk mögött hagyva a többi lehetőséget…

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés