Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megvalósul a vízió: A bemutatás küszöbén az új Mini

Garázs

Megvalósul a vízió: A bemutatás küszöbén az új Mini

Hamarosan új konkurenset kap a Mazda MX-5.

Alig száradt meg a festés a Mazda MX-5 új generációján, máris erős konkurenciára számíthat. A jelek szerint már nagyon közel van a MINI Superleggera Vision végleges verziójáról szóló döntés, amely a lehető legstílusosabb elegyét adná a brit és az olasz stílus, valamint a nyitott autózás világának.

mini_superleggera_2_medium

Hivatalos források jelentették, hogy néhány hónapon belül megszülethet a döntés a hangulatos tanulmány jövőjét illetően. Tekintve, hogy a kifutó MINI-ből is megvalósult a roadster, igaz a modellciklus tekintetében talán kissé későn, az illetékesek jó eséllyel igennel válaszolnak a kérdésre, a premiert pedig sürgetni fogják. Egy biztos, erőben nem lesz híján a típus: az új 1,6 literes turbómotor az S kivitelben 192 lóerőt és 280 Nm nyomatékot fog felmutatni, míg a John Cooper Works kivitelek könnyű szerrel egészen 234 lóerőig és 350 Nm-ig merészkedhetnek.

Az autózás világának egyik legínyencebb eseménye kétség kívül a minden évben megrendezésre kerülő Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Erre a rendezvényre még a legexkluzívabb gyártók is mindig készülnek valamilyen különlegességgel. A BMW is minden évben készít egy prototípust, általában egy formatervező stúdióval karöltve, ám idén a gyártó kisautókat készítő márkája, a MINI került sorra.

mini_superleggera_10_medium

328 Hommagea Zagato Coupé és a Pininfarina Gran Lusso Coupé után úgy döntött a német gyártó, hogy 2014-ben a Touring Superleggerával közösen a MINI-ből készítenek egy átiratot. A Superleggera Vision névre keresztelt roadster pedig nem okoz csalódást a márka rajongóinak, hiszen igazi angolos, rendkívül letisztult, egyszerre elegáns és sportos vonalakat kapott, amibe tökéletesen házasodnak be az olasz részletek.

A legkönnyebben az orráról felismerhető MINI koncepció természetesen kézzel készült – amiről a cikk végén egy videót is megnézhetnek -, és lágy vonalaival, „Como Kék” fényezésével valamint a brit zászlót mintázó hátsó lámpáival igazán impozáns látványt nyújt a szemlélődőknek. Különlegességként szolgál még a szénszálas első légterelő és oldalsó küszöbök, valamint a látványos hátsó légterelő, mely hosszában húzódik az autó közepén.

mini_superleggera_1_medium

A letisztult belső térben szintén felismerhetőek a márka vonásai, főleg a középkonzolon és a műszerfalon lévő kerek kijelzőknek köszönhetően, melyek természetesen teljesen digitálisak. A keret nélküli szélvédő, az alumíniumbetétek és a bőr széleskörű használata, valamint a szintén brit zászlót mintázó ajtóbehúzó megoldás tovább növeli a kis roadster exkluzivitását.

A hajtásláncról csak óvatosan nyilatkoztak az érintettek, így mindössze csak annyit tudtunk meg a Superleggera Vision-ről, hogy elektromotorok hajtják, ám azok teljesítményéről nem esett szó. Adrian van Hooydonk, a BMW vezető formatervezője így nyilatkozott az autóról: „a Touring Superleggera-ban és a MINI-ben rengeteg közös vonás van, kezdve a történelmüktől a formák fontosságáig. Ezeknek köszönhetően készült el a Superleggera Vision, mely, az olasz formák hatása alatt készült, mégis igazi angol roadster.”

A rendkívül látványos tanulmányautó valószínűleg nem fog gyártásba kerülni, habár a jelenleg kapható MINI Roadster-nél sokkal harmonikusabb és elegánsabb látványt nyújt. Abban azért még reménykedhetünk, hogy a Gran Lusso és a Vision Future Luxury mintájára a jövőben a kisautókat gyártó márkánál is találkozhatunk majd hasonló vonalakkal.

Forás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés