Connect with us

technokrata

Ennyire jól még soha nem néztek ki az elektronok

0701_carice_1

Garázs

Ennyire jól még soha nem néztek ki az elektronok

Retro külsővel, ám modern tartalommal kerül piacra a holland Carice Mk1.

Talán kevesen tudják, de Hollandia már eddig is két autógyártóval büszkélkedhetett a Vencer és a Spyker képében, melyek igazán ritka sportautókat építenek. Ezekhez csatlakozott most harmadikként az újonnan megalapított Carice, mely szintén nem a tömegmodellek terén szeretne hódítani a piacon.

0701_carice_2

A márka első modellje, az Mk1 ugyanis egy klasszikus stílusban, Porsche 356-ot idéző módon megépített roadster, amelyet elektromotorok hajtanak. Ezzel a párosítással egy igencsak érdekes és sokak számára kifejezetten vonzó elegyet sikerült összehozniuk a holland szakembereknek. Az autó ára egyébként 8,25 millió forintnál kezdődik, ami az első szériában készülő összesen 10 autóhoz képest nem tűnik túlzottnak.

A kifejezetten látványos nyitott tetejű jármű mindössze 350 kilogrammot nyom a mérlegen és két teljesítményszinttel érhető el: 20 és 55 lóerős verzióban. Ezek a számok elsőnek kevésnek tűnhetnek, ám a két utassal együtt is alig fél tonnás négykerekű az elektromos meghajtás azonnali és egyenletes nyomatékleadásának köszönhetően így is lendületesen mozoghat – bár végsebessége csak 100 km/h. Az erősebb verzió mellé akár egy hatótáv növelő erőforrás is rendelhető.

0701_carice_3

Az Mk1 a gyártó elmondása szerint egy töltéssel körülbelül 112 kilométert tud megtenni – ami a hatótáv növelő aggregáttal ellátva még tovább tolódik -, míg teljes feltöltése mindössze 2 órát vesz igénybe. Ezzel megteremtették a tökéletes, stílusos városi elektromos autót, amely ráadásul az eddigi próbálkozásoknál kevesebbe is kerül.

A Carice egy különleges junior kiadást is tervez az autóból, mely 5 lóerővel kevesebbel, azaz mindössze 15 tagú ménessel gazdálkodik, ugyanakkor vezetése jogilag nem jelent problémát a 16 és 18 éves kor közötti sofőrök számára sem. A Carice Mk1 stílusos megjelenésével és elektromos meghajtásával sokaknak elnyerheti a tetszését – a miénket már sikerült bezsebelnie.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek