Connect with us

technokrata

Újabb gyártók támogatják a CarPlay-t

Volvo-Apple-Carplay

Garázs

Újabb gyártók támogatják a CarPlay-t

Tovább bővül az amúgy is népes paletta.

Az idei évre újabb hadszínteret találtak maguknak a gyártók, a zsebeink és az otthonaink után ugyanis az autónkat vették célba. Az Apple és a Google is kiemelt figyelmet fordít erre a területre, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy az elmúlt időszakban ádáz küzdelmet folytattak a vállalatok kegyeiért.

Ebben a helyzetben az autógyártók egyetlen lehetséges utat választhattak, mégpedig azt, amelyben mindkét rendszer működése megoldott. Gondoljunk csak bele, hogy mekkora problémát okozhat, egy vásárló azzal szembesül, hogy az általa kinézett autó nem kompatibilis a telefonjával, míg a másik szalonban nem találkozott ilyesmivel.

mercedes_carplay

A Fiat csoport eddig az Android Auto mellett tette le a voksát, ám mostantól mindez megváltozik, hiszen a cégóriás ezentúl a kaliforniai gyártó termékeinek is bizalmat szavazott, igaz ez csak a jövő évi modellpalettánál jelentkezik majd. Mivel a Fiat csoport 2009 óta már túlnőtt Európán, ezért az Abarth, az Alfa Romeo, a Chrysler, a Dodge, a Fiat, a Jeep, és a  Ram márkák rajongóinak van oka az örömre. További jó hír, hogy a Mazda is beszáll a CarPlay támogatók közé, így rövidesen a japán gyártó kínálatában is megjelennek a kompatibilis gépjárművek.

Aki esetleg ragaszkodik az Apple újdonságához, de nem akar sokáig várni, az a Mercedes-Benz és a Honda szalonjaiba térjen be, a két gyártó ugyanis már az idén piacra dobja az első, CarPlay-t támogató modelljét.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő