Connect with us

technokrata

Nem kell sokat várnunk az új S80-ra

Volvo-S80_1_medium

Garázs

Nem kell sokat várnunk az új S80-ra

Már gőzerővel fejleszti a zászlóshajójának utódját a svéd gyártó.

A Volvo a hamarosan érkező XC90-el nagy offenzívát indít a piacon, hiszen az alapjaiban megújuló hobbiterepjáróval egy, még az eddiginél is magasabb szintre lépne a márka, amivel közvetlen ellenfélként szeretne fellépni a nagy német prémium trióval szemben. Ennek a támadásnak lesz a következő lépcsőfoka az új S80 bemutatása, ami 2-3 év múlva lesz esedékes.

Volvo-S80_1_medium

Egy magas rangú Volvo vezér elárulta, hogy a nem túl távoli jövőben valóban érkezni fog a gyártó zászlóshajójaként ismert S80 következő, immáron harmadik generációja. Természetesen a márka munkatársa nem volt hajlandó részletekbe bocsátkozni, de azt az – egyébként szinte magától értetődő – információt azért elárulta, hogy az utastér formavilága az ebből a szemszögből már leleplezett vadonatújXC90 stílusát követi majd.

Egyelőre tehát szinte semmit nem tudni a nagy szedánról, de van pár dolog, amiről az egész autós társadalom egyhangúan és magabiztosan mer nyilatkozni. Ez pedig nem más, mint a Coupé Concept ésConcept Estate kifejezetten elegáns és látványos vonásainak megöröklése. A nagyközönség tetszését teljes mértékben elnyerő tanulmányautók formáit minden bizonnyal – ahogyan az XC90-nél is – alapul veszik majd az S80 megrajzolásakor is.

volvo_xc90_belso_7_medium

Emellett arról is megegyeznek az autós médiumok, hogy a harmadik generáció a márka új SPA padlólemezére épül majd, és minden bizonnyal elérhető lesz a gyártó legújabb üzemanyag-takarékos négyhengereseivel is – melyek közül a dízel verziót már mi is kipróbáltuk az S60-ban. Az viszont biztos, hogy ősszel nagy durranásra készül az XC90 bemutatásával a svéd gyártó, aminek fogadtatása valószínűleg nagyban befolyásolhatja majd az S80 végleges formáját és megoldásait is.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek