Connect with us

technokrata

Nem kell sokat várnunk az új S80-ra

Volvo-S80_1_medium

Garázs

Nem kell sokat várnunk az új S80-ra

Már gőzerővel fejleszti a zászlóshajójának utódját a svéd gyártó.

A Volvo a hamarosan érkező XC90-el nagy offenzívát indít a piacon, hiszen az alapjaiban megújuló hobbiterepjáróval egy, még az eddiginél is magasabb szintre lépne a márka, amivel közvetlen ellenfélként szeretne fellépni a nagy német prémium trióval szemben. Ennek a támadásnak lesz a következő lépcsőfoka az új S80 bemutatása, ami 2-3 év múlva lesz esedékes.

Volvo-S80_1_medium

Egy magas rangú Volvo vezér elárulta, hogy a nem túl távoli jövőben valóban érkezni fog a gyártó zászlóshajójaként ismert S80 következő, immáron harmadik generációja. Természetesen a márka munkatársa nem volt hajlandó részletekbe bocsátkozni, de azt az – egyébként szinte magától értetődő – információt azért elárulta, hogy az utastér formavilága az ebből a szemszögből már leleplezett vadonatújXC90 stílusát követi majd.

Egyelőre tehát szinte semmit nem tudni a nagy szedánról, de van pár dolog, amiről az egész autós társadalom egyhangúan és magabiztosan mer nyilatkozni. Ez pedig nem más, mint a Coupé Concept ésConcept Estate kifejezetten elegáns és látványos vonásainak megöröklése. A nagyközönség tetszését teljes mértékben elnyerő tanulmányautók formáit minden bizonnyal – ahogyan az XC90-nél is – alapul veszik majd az S80 megrajzolásakor is.

volvo_xc90_belso_7_medium

Emellett arról is megegyeznek az autós médiumok, hogy a harmadik generáció a márka új SPA padlólemezére épül majd, és minden bizonnyal elérhető lesz a gyártó legújabb üzemanyag-takarékos négyhengereseivel is – melyek közül a dízel verziót már mi is kipróbáltuk az S60-ban. Az viszont biztos, hogy ősszel nagy durranásra készül az XC90 bemutatásával a svéd gyártó, aminek fogadtatása valószínűleg nagyban befolyásolhatja majd az S80 végleges formáját és megoldásait is.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő