Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ilyen még nem volt: 88 új kereskedést nyitott egyetlen nap alatt a Ford

Garázs

Ilyen még nem volt: 88 új kereskedést nyitott egyetlen nap alatt a Ford

Rekordgyorsasággal bővíti kínai értékesítési helyeinek számát a Ford.

Minden jel arra mutat, hogy a hazai autóeladások kezdenek magukra találni és idén már érezhetően növekedni fog a piac. Olyan tempójú és mértékű fejlődést azonban soha sem fogunk megtapasztalni, mint amit Kína átél. Erre a legújabb bizonyítékot a Ford esete szolgáltatja: egyetlen nap alatt 88 új autókereskedést nyitottak Földünk legnagyobb országában.

Múlt csütörtökön, azaz június 19-én 88 újdonsült szalonigazgató készülhetett fel beszédjére. A kék oválos márka egyetlen nap alatt több mint 10 százalékkal bővítette 750-re kínai kereskedései számát. Magasnak tűnik a szám? A milliárdos népesség, a fejlődés és az autóipar fokozott jelenléte még ennél is többet indokol a márka szakértői szerint, így a jövőben újabb bővülésről hallhatunk, igaz, vélhetően egyik sem lesz ennyire rekordgyanús.

0618_fiesta_140_08_medium

Az új szalonok 75 százaléka egyébként olyan városokban nyitotta meg kapuit, amelyek méret szerinti besorolás alapján csupán a negyedik szintet érik el. A méreteket jól jellemzi, hogy ezek is Budapestnyi méretű, milliós városok. A Ford kínai stratégiája abból áll, hogy a „nagy csatatereket” elkerülve inkább olyan területeken hódítson, ahol a többi gyártó még nincs jelen. Ezért indokolt a sietség: ha időben meghódítják az addig kizárólag hazai négykerekűeket használó réteget, akkor a konkurensek érkezésével is vaskos, márkahű táboruk marad.

Forrás: autopult.hu



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés